… om Cykelhandlaren får bestämma

Det är många år sedan vi fick tips om att Stationen i Örkelljunga serverade god mat, men första gången vände vi i dörren. Matservering? Nja, lockade gjorde det inte.

Istället hann vi pröva både Ingeborrarp och Woodlands innan vi gav Stationen en chans.

Sedan dess ligger Stationen högt på favoritlistan. Vi äter fortfarande samma maträtter som första gången, varför ändra på ett vinnande koncept.

Laxplanka har blivit en mätstock när vi äter på andra ställen – och INGEN är i närheten av den som serveras i Örkelljunga.

Även om Cykelhandlaren gärna äter fisk håller han sig till Ryggbiffen – för här är det garanterat svenskt kött som serveras. (I menyn anges det för varje rätt om köttet kommer från Sverige eller inte.)

Någon har frågat vad det är för mat som serveras på Stationen – jag skulle säga ”vanlig” mat (inte pizza, men hamburgare och många plankor). Det som skiljer Stationen från många andra ställen är att de satsar på högkvalitativa råvaror.

Miljön i Stationen i Örkelljunga saknar stilpoäng och utsikten över parkeringen mot Netto ger ingen pluspoäng – men maten slår det mesta – så trots det hamnar Stationen i Örkelljunga på vår fem-i-topp-lista.

Här kan du läsa mer om Örkelljunga

Stationen i Örkelljungas hemsida


5 kommentarer

Slingrande asfaltsvägar mellan Vedby och Örkelljunga – Cyklat · mars 3, 2019 kl. 7:36 e m

[…] åt vi på Stationen i Örkelljunga och avslutade med en kopp varm choklad och Budapestbakelse (som vi delade) på Nya Konditoriet innan […]

Vårcykling med Nishikicykel - andebark.se · mars 3, 2019 kl. 8:09 e m

[…] Vill du se mer från söndagens cykling hittar du det på cyklat.se.  […]

Hallandsåsens härliga vägar – Cyklat · maj 4, 2019 kl. 9:24 f m

[…] I vanliga fall skulle vi fortsatt på skogsvägarna förbi Lärkholm och Snäckebotorp, men hungern hade gjort sig påmind efter Hallandsåsens uppförsbackar och vi valde att dela asfalten med bilisterna till Stationen i Örkelljunga. […]

Hishult – Örkelljunga: 52 km slingrande asfalt – Cyklat · maj 26, 2019 kl. 9:39 e m

[…] Stationen i Örkelljunga är ett säkert kort. Laxplanka är min favorit. […]

Bye-bye juli - andebark.se · augusti 2, 2019 kl. 11:11 f m

[…] Dagen efter mitt 50-årsfirande cyklade vi bara och njöt på invanda vägar runt Örkelljunga med mat på Stationen. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *