Nere vid hamnen i Magnarp står några tält, en glasskiosk och en låg byggnad. Stället ser inte mycket ut för världen, men skenet bedrar. Här hittar du en riklig söndagsbuffé för endast 225 kronor. Fyra sorters lax, fyra sorters sill, räksallad, smörgåstårta, fyra sorters såser. Ja, redan här var vi mer än nöjda. Ändå var jag tvungen att smaka de ugnsstekta tomaterna, champinjonerna, crepsen med räkfyllning och som avslutning rabarberpaj med vaniljsås.

Allt vällagat och riktigt gott. Stället saknar det där lilla extra som ger full pott. (Skyltar som informerar om vad det är som serveras. Några gröna sallader. Förslagsvis skulle man kunna byta ut kötträtterna mot spännande salladsinläggningar och nischa sig mot fiskälskare.)

Utsikten över havet är ytterligare ett stort plus. Vi valde att sitta inomhus med en dörr öppen mot havet. Helt underbart.

Utsikt över Skälderviken mot Kullaberg. Medan vi åt ändrades vädret från sol till molnigt.
Utsikt från fönsterbord söderut.

En glad överraskning var att vi fick träffa Maria som arbetade på Salomonkrog när det var vårt favoritställe. Hon tipsade om att Inger Eneman nu arbetade på Torekovs SPA. Dit bär det av nästa gång vi cyklar på Bjäre. Men efter det blir det garanterat ett nytt besök på Bjäre Fisk och Skaldjur. Rikligt, gott och prisvärt.

Första tallriken – fyra sorters sill, ägg, smörgåstårta med extra räksallad och två salladsinläggningar.
Tallrik nummer 2: varmrökt lax, kallrökt lax, gravad lax och ytterligare en lax. Rökta räkor. Fyra sorters sås – och så lite smörgåstårta till för den var så god.
När jag kom till tallrik tre var jag redan mätt, men var tvungen att smaka svampen, tomaten, pajen och crepsen. Gott, fastän jag var mätt. Resten avstod jag från.
De här rätterna skulle med fördel kunnat ersättas med spännande salladsrätter.

Länkar

Dagens cykeltur

Bjäre Fisk och Skaldjur på FB

Hemsidan för Bjäre Fisk och Skaldjur


1 kommentar

Ängelholm – Grevie: 53 km njutning – Cyklat · juni 20, 2021 kl. 8:51 e m

[…] Bjäre Fisk och Skaldjur […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *