Sedan 2012 tillbringar jag och Cykelhandlaren vår lediga tid i cykelsadlarna. En söndag blir det oftast 60-80 kilometer – cyklar vi under flera dagar i sträck drar vi ner på sträckorna.

Vad använder ni för cyklar?

Vi har båda vars en Nishikicykel – min är en 601 och Cykelhandlarens är specialbyggd. Här kan du läsa mer om hur vi tänkte när vi valde cyklar.

Annika Andebark Nishiki

De första cykelturerna gjorde vi på sjuväxlade ”mormorscyklar” med fotbroms. Med dem tog vi oss 50-80 km, även om det inte är något jag rekommenderar – för det är ganska tungt på så långa sträckor.

Rundramad ”mormorscykel” från Jönssons cykelaffär i Billesholm

Många använder MTB-cyklar för turer som våra, men för det mesta går det bra med vilken cykel som helst. Tycker du att turen är för lång kan du ofta korta ner den eller pröva med elcykel.

Upplevelsecykling

Gemensamt för våra cykelturer är inte vad vi använder för cykel utan att vi har fokus på upplevelserna. Vi sover inte i tält som långcyklister gör. Nej, vi vill sova gott på våra turer, gärna någonstans där det finns en relaxavdelning. Maten är en viktigare än hur långt vi har cyklat. Helt enkelt cykelturer med upplevelser.

Klimatsmart

De flesta av turerna går på hemmaplan – Skåne är verkligen fantastiskt för cykling. Eftersom Cykelhandlaren bara kan ha längre sammanhängande semester när cykelförutsättningarna är dåliga i Skåne händer det att vi åker utomlands för att cykla under semestern. Helst undviker vi flyg, men när vi flyger bokar vi sista-minuten och tänker att det är som med matsvinn. Platserna finns redan där – och det är bättre att de utnyttjas än att de står tomma. Maten vi äter är så långt det är möjligt lokalproducerad – så istället för att transportera mat till oss transporterar vi oss till maten och stannar borta så länge vi kan. Vi klimatkompenserar med råge för våra koldioxidutsläpp genom klimatsmarta investeringar (som du kan läsa mer om här).

Kanaler i sociala medier

Det är min dotter som sköter kanalerna i sociala medier. Vi försöker även göra vLoggar tillsammans ibland.

Här är en av de första av våra vLoggar

Youtube

På Youtube hittar du både faktafilmer om cyklar och vLoggar.

Instagram

På instagram kan du ibland följa våra cykelturer via Stories. För att minnas brukar jag skriva sammanfattningar från våra turer. Följ oss gärna där.

Facebook

Vi delar våra inlägg på Jönssons cykelaffärs FB-sida. Där delar vi även andras cykeltips. Gå gärna in och följ oss där.

Välkommen!

Vår vision är att inspirera fler att upptäcka upplevelsecyklingen. Med en bra cykel blir även närområdet spännande.

Vi hoppas att du också blir nyfiken på att cykla. Dela gärna dina upplevelser med #cyklat_se så kan du också vara med och inspirera fler att cykla.

Oavsett om du cyklar eller bara är nyfiken på att veta mer om var vi cyklar är du varmt välkommen! Och vi hoppas att du väljer att besöka oss igen!

Enda gemensamma bilden på Gran Canaria togs innan vi lämnade hotellet i Vencindario den 2 februari 2019