Vad är det som får dig att känna dig hemma på vissa hotell?

Svaret har jag inte – men jag vet ett hotell där jag känner mig hemma bara jag sätter foten innan för dörren. Det ligger på Österlen. Och nej – det är inte för att jag tillbringade mina första 45 år på Österlen i tron att jag aldrig skulle kunna lämna platsen. Det är något med atmosfären innanför dörrarna.

Varenda gång jag kommer dit möts vi av Lindas sprudlande glädje. Hon är en av ägarna och moderligheten personifierad. Hon kan prata ditt och datt med vem som helst, och likadant gör servitriserna.. Här hittar du dessutom den bästa maten i den här priskategorin.

Skinnstekt rödfisk med saltbakade jordärtskockor, citronpicklad svartrot, krämig musselbuljong samt krispig kål.

När jag bokade rummet skrev jag att vi ville kunna låsa in cyklarna. Därför får vi rum i Tullhusbyggnaden som ligger några minuters promenad från restaurangen. Linda ger oss en nyckel i en filtad portmonnä, berättar hur vi ska låsa upp, gå ner i källaren och låsa upp källardörren inifrån. Ärligt talat fattar jag ingenting.

Det visar sig vara hur enkelt som helst. I Tullhusets källare finns ett samlingsrum. Dit kan vi rulla cyklarna (men dörren kan bara låsas upp inifrån.) Inget krux med nycklar som ska hämtas och lämnas i receptionen – och bäst av allt – vi kan tassa ner i strumplästen och hämta det vi glömt ta med upp på hotellrummet.

Frukostbuffén är inte gigantisk. Om du förväntar dig bacon, äggröra, prinskorvar, våfflor och pannkakor kommer du att bli besviken. För egen del uppskattar jag frukt, grönsaker och rena råvaror som lax, sill, ägg, chiapudding, fröer och nötter. Och jag bara älskar gamla föremål som slipade ostkupor och kaktänger.

Det blev en långfrukost med skrivboken som sällskap.

Och jag tror jag kommit på vad som gör En gaffel kort på Maritim så speciellt – det är den där omtanken ner i varenda liten detalj (men de detaljerna ska jag inte avslöja här).

Vi passade på att cykla Sydostleden samtidigt som evenemanget Österlen Lyser ägde rum. Här kan du läsa mer om Sydostleden och Österlen Lyser.

Är du nyfiken var vi cyklade  hittar du det här. På bloggen hittar du även länkar till sevärdheter runt Simrishamn och till vLoggen från juni 2018. 


10 kommentarer

Sydostleden från Simrishamn till Vitemölla – Cyklat · november 9, 2018 kl. 7:03 e m

[…] Sydostleden finns det gott om mysiga Bed & Breakfast och hotell. Första natten sov vi på En gaffel kort på Maritim, där vi även åt. Andra natten sov jag på Brösarps […]

Simrishamn - Vitemölla - andebark.se · november 10, 2018 kl. 10:44 f m

[…] En gaffel kort på Maritim […]

Österlen Lyser med Höstmarknad på Svabesholms kungsgård – Cyklat · november 10, 2018 kl. 4:23 e m

[…] En gaffel kort på Martim […]

Äggakaga till frukost på Brösarps Gästis – Cyklat · november 15, 2018 kl. 12:56 e m

[…] tillbringade den första natten i Simrishamn på En gaffel kort på Maritim. Här kan du läsa var vi cyklade den första dagen och den andra […]

Söderåsen navet i cykeldestinationen - andebark.se · december 12, 2018 kl. 1:40 e m

[…] En gaffel kort på Maritim i Simrishamn […]

Fillos i Simrishamn – Cyklat · januari 13, 2019 kl. 6:21 e m

[…] En gaffelkort på Maritim […]

Cykeltips i april – Cyklat · april 1, 2019 kl. 9:55 f m

[…] En gaffel kort på Maritim […]

Sydkustleden Simrishamn – Malmö – Cyklat · juni 24, 2019 kl. 1:13 e m

[…] En gaffelkort på Maritim i Simrishamn november 2018 […]

Semestertips: Kristianstad – Trelleborg 203 km – Cyklat · juli 8, 2019 kl. 12:42 e m

[…] En gaffel kort på Maritim […]

Hotell Svea – tyst rum och skön säng intill Sydostleden – Cyklat · maj 26, 2021 kl. 8:24 f m

[…] En gaffel kort på Maritim […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *