Cykelsemester i Sverige i november – är det inte kallt och grått?

Vädret styr vi inte över – men det gör du inte på skidsemestern heller. Finns det något skönare än att sätta sig i en varm bastu efter en hel dag ute i backen? Samma sak gäller när du planerar din cykelsemester. Se till att hitta hotell med bastu, badtunna eller kanske ett riktigt SPA.

Idag har många hotell SPA-faciliteter – om än inte så stort utbud som Ystads Saltsjöbad eller Tylösand. Fördelen är att entrén heller inte är så hög. På Pensionat Enehall kostar det inget extra att nyttja bastun. På Brösarps gästis kostar det 150 kronor att använda SPA-delen om du bor på hotellet. Och det var det värt.

Sven fick ändrade planer och var tvungen att åka hem redan på söndags morgon. Brösarps gästis var redan bokat och betalt via Secret Escapes därför skrev jag till en väninna som jag inte träffat på länge. Hon hade inget bokat och vi bestämde att vi skulle träffas i Brösarp när jag kom fram.

På vägen till Brösarp hade jag inte hittat några matställen som lockade. Därför hade jag bara ätit av min nödproviant och uppskattade verkligen nötterna och den torkade frukten som fanns i SPA-avdelningen. Eftersom vi inte träffats på länge valde vi att krypa ner i en av de två utomhuspoolerna. Orden ville aldrig ta slut och vi tillbringade tiden med att prata tills de skulle stänga på SPA:et.

Och nej, jag ångrar inte att vi inte hann pröva de två bastuna, inomhuspoolen eller avslappningsrummet på ovanvåningen. Inget går upp emot att sitta under en stjärnklar himmel i en varm badtunna.

Vi hade fortfarande så mycket att prata om när vi kom till middagen att  jag fullständigt glömde bort att fotografera. Rena turen att jag kom ihåg att filma maten till vLoggen – vad vi tyckte kan du se i de här oredigerade filmklippen.

Efter middagen beställde vi en kopp te och satte oss i sofforna på ovanvåningen och fortsatte prata tills Katrin var tvungen att gå hem till hunden. Då hade vi fortfarande så mycket att prata om att vi bestämde att träffas över frukosten dagen efter. Den var ju redan betald – så hon kunde ju äta Svens frukost.

Frukostbuffén på Brösarps gästis fick toppbetyg med en liten anmärkning. Komplettera den importerade frukten med lokalodlade äpplen. Då kan gästen välja hur klimatsmart man vill äta. Upplevelsen skulle också höjts om det stora utbudet av charkuterier hade haft skyltar om var produkterna kom ifrån. Jag antar att det var lokalproducerat – men lyft gärna fram det. Den kunskapen skulle fått mig nyfiken att smaka. Om produkterna är så speciella som jag tror skulle man kanske till och med kunna erbjuda gästerna att köpa med sig ett matpaket med lokalproducerade varor. Vi älskar att stanna och äta när vi hittar en fin plats och uppskattar att kunna äta lokal mat.

Se inte förslagen ovan som någon kritik. Frukosten på Brösarps gästis får högsta betyg! Miljön med 1800-talsmöbler och lokal konst ger en genuin känsla och jag bara älskade att få möjlighet att pröva lite av deras omtalade äggakaga istället för att beställa in en hel middag av bara äggakaga.

Brösarps Gästis har det där speciella som gör vistelsen till en redit skånsk upplevelse.

Vi passade på att cykla Sydostleden samtidigt som evenemanget Österlen Lyser ägde rum. Här kan du läsa mer om Sydostleden och Österlen Lyser.

Vi tillbringade den första natten i Simrishamn på En gaffel kort på Maritim. Här kan du läsa var vi cyklade den första dagen och den andra dagen.


10 kommentarer

Simrishamn - Brösarp 42 km - andebark.se · november 9, 2018 kl. 7:45 e m

[…] Vill du se mer från Brösarps gästis? Nu är cyklat.se uppdaterad! […]

Simrishamn - Vitemölla - andebark.se · november 10, 2018 kl. 10:45 f m

[…] Brösarps Gästis […]

Söderåsen navet i cykeldestinationen - andebark.se · december 12, 2018 kl. 1:40 e m

[…] Brösarps Gästis […]

Österlen Lyser med Höstmarknad på Svabesholms kungsgård – Cyklat · februari 21, 2019 kl. 6:24 e m

[…] Brösarps Gästis […]

Sydostleden från Simrishamn till Vitemölla i november – Cyklat · februari 21, 2019 kl. 6:25 e m

[…] Längs Sydostleden finns det gott om mysiga Bed & Breakfast och hotell. Första natten sov vi på En gaffel kort på Maritim, där vi även åt. Andra natten sov jag på Brösarps Gästis. […]

Cykeltips i april – Cyklat · april 1, 2019 kl. 9:53 f m

[…] Brösarps Gästis […]

Semestertips – Cyklat · juli 8, 2019 kl. 12:31 e m

[…] Brösarps gästis […]

Lyxcykling runt Brösarp – Cyklat · januari 14, 2020 kl. 3:13 e m

[…] Brösarps gästis, november 2018 […]

Hjortslingan mellan Hörröd och Bertilstorp – Cyklat · januari 16, 2020 kl. 7:35 f m

[…] Brösarps Gästgivaregård, november 2018 […]

Tunneberga gästgivaregård: vällagat intill Kattegattleden – Cyklat · juni 28, 2020 kl. 7:43 e m

[…] Brösarps gästis […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *