Ofta har vi en lång lista med saker som kan förbättras när vi besöker hotell. Här hittar vi bara en enda sak – ta bort plastblommorna. Och det är ett VÄLDIGT gott betyg för ett hotell.

Hotell Svea har allt: fantastiskt havsutsikt från restaurangen, en mysig foajé där man kan sitta och läsa dagstidningar, nära till Sydostleden, en riktigt bra restaurang, tysta rum, bra sängar. (Det finns olika rumstorlekar – vi hade ett av de minsta, men man får vad man betalar för.)

Vi hade rum in mot trädgården. Cykelhandlaren som är extremt känslig för ljud hade inget att klaga på, inga fläktsystem, inga vattenledningar, inget trafikbuller – det var alldeles tyst. Våra känsliga ryggar var i toppform när vi vaknade – och det tillhör ovanligheterna när vi sover på hotell.

På frukosten hade de flera lokala råvaror. Den var inte överdådig – men där fanns allt vi kunde önska. Särskilt uppskattade vi den hemgjorda granolan. (Och jag uppskattade pannkakor med vispgrädde …)

Hotellet erbjuder flera cykelpaket, så vi får anta att det även finns cykelförvaring (även om vi inte frågade efter det den här gången.) Det finns handdukstork på toaletten vilket är perfekt för att torka fuktiga kläder.

På verandan ut mot havet finns det gott om fåtöljer för att läsa dagstidningar eller böcker.
Utsikt från restaurangen – den asfalterade banan är Sydostleden som du kan följa ända upp till Växjö.
Jodå, det finns både omelette, bacon och prinskorv. Inget extra – men allt som kan förväntas på en bra frukostbuffé.

Länkar

Här kan du läsa mer om cyklingen den 23 maj 2021 (där hittar du även länkar till fler Österlenturer)

Tidigare har jag bott på följande ställen i längs Sydostleden

En gaffel kort på Maritim

Farmors Lycka i Ravlunda


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *