Även en grå dag är det skönt att komma ut och få frisk luft. Om det regnar är det dock inte lika roligt att cykla. Därför brukar vi hitta lockande upplevelser under de mörka årstiderna som får oss att genomlida även regn och rusk.

En bra plats för upplevelser är Brösarps Gästis i norra kanten av Österlen. I samband med Black Friday hittade jag ett erbjudande med SPA-tillgång, övernattning och frukost för 990 kronor för två personer.

Det regnade hela vägen till Brösarp och vi var verkligen inte taggade för cykling när vi klev ur bilen, men vi visste att det väntade bastu, varma källor och en god middag efteråt.

Juleboda

Vi planerade för en runda på runt fyra mil – först till Ravlunda – sedan norrut till Maglehem, västerut mot Hörröd och tillbaka till Brösarp. Nu blev det inte så.

Enligt kartan finns det gott om småvägar i området mellan Ravlunda och Maglehem – vad jag inte tänkte på var att de kunde vara avstängda eftersom Ravlunda skjutfält är ett stort militärt övningsområde (google-maps saknar information om militärens avstängningar av vägar). Så vi fick vända gång på gång. Dessutom sög underlaget och gjorde cyklingen tung. När vi väl kom fram till Maglehem hjälpte det inte att inta kolhydrater för att höja humöret – istället valde vi Sydkustleden/Fjärilsleden/Cykelspåret tillbaka till Brösarp.

Juleboda

Jag har inte en enda bild från den sträckan. Vinden piskade regndroppar tills jag inte kunde se något genom glasögonen. Även här var det sugande underlag. Om jag ska säga något positivt om cyklelturen var det att vi cyklade på bilfria vägar, i naturen.

Banvallen mellan Brösarp och Maglehem går en bit från vägen med träd emellan så du störs ytterst sällan av billjudet.

Juleboda

Jodå – vi njöt verkligen av SPA och middag på Brösarps gästis efteråt. Det finns filmklipp till en vlogg så jag lägger upp ett nytt inlägg om Brösarps SPA när vloggen är publicerad.

Och ska du äta i Brösarp kan jag verkligen rekommendera deras vegetariska rätter. Spännande strukturer och en blandning av smaker – bönkaka med morötter och krispig yta, ungsrostade jordärtskockor, krämiga röror – magiskt gott!

Som tur var sken solen i går och vi fick en riktigt härlig cykeltur innan vi körde norrut mot Billesholm via Tornquistzonens slingrande vägar. Jag längtar redan till påsk när vi tänkt cykla från Billesholm via Tornquistzonen till Österlen.

Österlenskt hantverk har präglat inredningen på Brösarps Gästis.

Länkar

Brösarps gästis, november 2018

Svabesholms kungsgård, november 2018

Mellan Brösarp och Åhus är det endast 30,6 km via Sydostleden


1 kommentar

Semestertips: Kristianstad – Trelleborg 203 km – Cyklat · februari 6, 2020 kl. 9:37 f m

[…] Lyxcykling runt Brösarp i januari 2020 […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *