Förra helgen parkerade vi utanför Arons livs i Hjärnarp och cyklade till Örkelljunga och tillbaka. När vi kom tillbaka till bilen passade vi på att veckohandla på Arons livs. Få butiker i Skåne har så fin ordning som Arons livs och vi frågade personalen i delikatessdisken hur det var möjligt att en butik ute på landet hade ett så stort utbud. Hon berättade då att många ängelholmsbor veckohandlade i Hjärnarp.

Eftersom det inte finns så många matställen uppe på Hallandsåsen (känner i dagsläget inte till ett enda) kommer vi proviantera här till sommaren.

Två söndagar i rad har vi besökt Arons livs – båda söndagarna har det funnits tre olika sorters smörrebröd á 30 kr. Vi har emellertid inte testat dem än.
Förra veckan prövade jag cesarsalladen som jag varmt kan rekommendera. Kycklingklubborna och rödbetssalladen har vi ännu inte prövat.
Oliver, vitlökar, tomater – vi har massor kvar att pröva.
Här hittar du ost från Skottorps mejeri – den här gången blev det en bit Port Salut.

Arons livs har även en välsorterad frukt och grönt avdelning där vi köpte en ask romanticatomater. I delikatessen köpte vi en bit smörgåstårta, oliver med mandel och skaldjurslasagne. I förbutiken fick vi låna tallrikar och bestick. Där finns även några cafébord och en microugn. (En portion skaldjurslasagne kostade 46 kronor – den kommer vi till att köpa fler gånger.)

Ute i förbutiken finns ett begränsat utbud av bakelser och bredda mackor. Där kan du även köpa kaffe. Inne i Arons livs finns det ett betydligt större utbud av butiksbakade kakor.

Jag gillar när man får ta del av företagens historia. Arons livs är stolta över sin historia. Här finns både bilder och tidningsurklipp.

1891 frågade lanthandlaren i Margretetorp skolläraren om ha kunde rekommendera någon unge som kunde räkna bra och var stark i kroppen. Skolläraren sa åt den 12-årige Aron Johansson att han skulle börja jobba i lanthandeln. Aron löd, jobbade hårt och 1906 tog han över butiken. Han köpte en tomt i Hjärnarp, bredvid det som skulle bli mejeri, och började bygga en butik. Platsen var väl vald och runt butiken växte det upp ett samhälle. Idag drivs Arons livs av tredje generationen.

Här kan du läsa mer om butikens historia.

Cyklat förbi Hjärnarp

Hjärnarp – Örkelljunga t o r, 60 km

Rössjön via Hallandsåsen till Hjärnarp, 40 km


1 kommentar

Munka Ljungby – Hjärnarp: 45km via Hallandsåsens magiska platser – Cyklat · juli 19, 2020 kl. 8:52 e m

[…] tillhör våra absoluta favoritvägar – ja, du vet varför … Vi har berättat om Arons livs tidigare – den här gången blev det en portion Cesarsallad, en nygrillad kyckling och en […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *