När vi reser gillar vi kombinationen enkla boenden via AirBnB och exklusivare boenden på hotell. Men är verkligen en hotellövernattning en upplevelse?

På den här resan hittade vi inte ett enda hotell som gav oss en minnesvärd upplevelse. Kanske letade vi inte tillräckligt.

För det mesta bokar vi boendena dag för dag och låter cyklingen avgöra var vi stannar. När vi kommer fram på kvällen är vi för trötta för att lägga tid på massor av research. Det går säkert att hitta bättre hotell om man letar eller bokar i god tid – men det skulle ta bort frihetskänslan som vi uppskattar med cyklingen.

När vi var i Nederländerna i oktober 2019 hittade vi de här tre ställena via booking.com eller hotels.com.

Conscious Hotel Vondelpark Amsterdam

Det här hotellet hade jag för ovanlighetens skull bokat innan vi reste eftersom jag hittat ett oemotståndligt erbjudande på nätet. När vi bestämt vart och när resan ska gå brukar jag bevaka hotellpriser via olika sidor. Hittar jag ett bra erbjudande kan det bli resans första hotell – eller som här – hotellet vi tillbringade den tredje natten i Nederländerna på.

En annan anledning till valet av hotellet var deras miljöprofil. Eftersom vi vill ha resorna så klimatsmarta som möjligt är jag alltid nyfiken på ställen som marknadsför sitt miljöarbete.

Så här skrev jag i recensionen direkt efter besöket.

Fantastiskt läge nära Vondelpark. Härligt med hotell som faktiskt har miljöfokus.

Recension på Hotels.com

Det finns ett låst garage under hotellet där vi kunde förvara cyklarna vilket vi verkligen uppskattade. Dessutom har hotellet cykeluthyrning – bra att veta för den som inte släpar med sin egen cykel. Vad vi kunde se vara cyklarna av god kvalitet och välservade.

Hela hotellet har skyltar som uppmanar till mer klimatsmarta handlingar – verkligen tankeväckande. Sängarna, frukosten – allt var vad man kunde förvänta – varken mer eller mindre. I vårt betygssystem blir det en trea.

Om vi ska anmärka på en enda sak är det sugrören i Smoothiesen – kanske en bagatell – men också lätt att ändra när man nu har ett så uttalat miljöfokus. Varför inte lägga sugrören sidan om för den som vill dricka juicen direkt ur flaskan.

Ett bra och prisvärt hotell om du ska cykla i Amsterdam i Amsterdam.

Hotel Brasserie Florian i Wijk bij Duurstede

Även det här familjeägda hotellet erbjöd låst cykelförvaring (i ett angränsande skjul). Vårt rum låg i en byggnad bredvid och var ganska lyhört (eller så var det gästerna som var väldigt högljudda när de ramlade in sent på natten).

Personalen var vänlig, men varken frukostbuffén eller rummet erbjöd något som gjorde hotellet minnesvärt. Även här en trea i vår betygsskala.

Hotellets hemsida

Art Hotel Spaander i Volendam

När vi letade hotell för sista natten hittade vi ett erbjudande på Art Hotel Spaander i Volendam. Så här beskrevs hotellet på hemsidan.

Art hotel Spaander attaches great value to a culinary experience. Using local products, the chef manages to surprise even the most spoiled guest. In the restaurant you overlook the largest lake in the Netherlands, the Ijsselmeer.

Dessutom fick hotellgäster tillgång till SPA, något vi verkligen uppskattar efter att ha tillbringat flera dagar i cykelsadeln.

Art hotel Spaander stimulates your inspiration and relaxes the mind. In addition, we offer our guests an indoor swimming pool, Turkish bath and sauna. The swimming pool and wellness facilities can be used free of charge for our guests from 7.00 am till 11.00 pm. 

Det skulle finnas en parkering i anslutning till hotellet, men instruktionerna vi fick via telefon fungerade inte – och hotellpersonalen var riktigt otrevlig. Inte blev det bättre vid incheckningen. Det var ingen värme i bastun, bassängen var upptagen av ett gruppass och restaurangen var anpassad för stora bussresor.

Den här kvällen var mindre än tjugo procent av platserna i restaurangen upptagna, ändå tog det evigheter innan vi fick beställa eller fick in maten. Jag har glömt vad vi åt – men någon kulinarisk upplevelse var det inte.

Även frukosten var en besvikelse – jag gillar verkligen inte hotell med massor av förpackningsmaterial.

Nåväl, en sak har vi lärt oss – leta de små genuina hotellen alternativt leta bra recensioner.

Hotellets hemsida

Länkar

Här hittar du ett sammanfattande inlägg om cykelresan i Nederländerna oktober 2018

Här kan du läsa om nätterna på AirBnB

På boggen www.andebark.se kan du följa cykelresan dag för dag.

Här kan du läsa om hur vi väljer boenden på våra resor.


1 kommentar

Nederländerna – Cyklat · januari 21, 2019 kl. 1:23 e m

[…] Hotell […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *