Fortfarande överraskas jag av Söderåsen. Hur många gånger jag cyklat förbi vandrarhemmet i Klåveröd kan jag inte räkna – men i helgen fick jag för första gången uppleva den magiska naturen bakom vandrarhemmet.

Vilket läge!

Utanför altanen börjar det vilda – allt från rasbranter till horster, slingrande moss-stigar, betesängar, grusvägar och steniga stigar.

Helt klart är det läget som är unikt med vandrarhemmet.

Vandrarhem? Ja, om du jämför med Tre Björnar som håller en väldigt hög standard. Men det kan lika gärna jämföras med hotell – förutom då att du delar dusch och toalett, något som är vettigt ur klimatsynpunkt (hur många minuter används hotelltoaletten?)

Köket är supermysig. Här skulle jag helt klart kunna sitta och skriva. Särskilt en gråkall dag när det brinner i järnkaminen. Vem vet – jag hyr kanske in mig här under lågsäsong för att skriva.

I helgen handlade det dock om mountainbike – tjejläger för oss som ville lära oss tekniken innan vi gav oss ut i skogen. Jag var inte ensam om att ha vurpat – men innan helgen var över hade jag blivit kompis med cykeln.

Mer om tjejlägret kan du läsa här.

Här kan du läsa om TeamAlbertMTB

Hemsidan för Klåveröds vandrarhem

Hemsidan för Skånska landskap

Här hittar du fler cykeltips från Söderåsen

Vill du ha tips på hur du kan lägga upp en veckas cykelsemester på Söderåsen hittar du det här.


4 kommentarer

Tjejcykling – förälskad i MTB – Cyklat · april 5, 2020 kl. 7:24 e m

[…] Här kan du läsa mer om Klåveröds vandrarhem […]

Semestertips på Söderåsen – Cyklat · juli 27, 2020 kl. 7:03 e m

[…] skulle jag rekommendera att du cyklar upp till Stenestad. Du kommer passera Lotta på Åsen, Klåveröds vandrarhem (där du hittar många vandringsleder) och Klåverödsdammen. I Stenestad har mormors bod öppet […]

Sova på Söderåsen – Cyklat · juli 27, 2020 kl. 7:29 e m

[…] Mitt i Klåveröds strövområde ligger denna oas för vandrare och cyklister. Här hittar du flera vandringsleder och två utmärkta mtb-spår. Jag har ännu inte sovit där men ätit en väldigt god frukost i samband med tjejcyklingen i april 2020. […]

Anna Vild - ANDEBARK · juli 28, 2020 kl. 2:56 e m

[…] Klåveröds vandrarhem (två stugor och ett sexbäddsrum var ledigt när jag frågade) […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *