Purmer

Hotell, vandrarhem eller airbnb?

Vi älskar aribnb. Där har vi hittat de bästa sängarna på våra resor och om vi ger oss tid att leta blir boendet en stor del av upplevelsen.

Vi bokar alltid de två första nätterna i förväg. Den här gången hade vi tur att hamna hos två riktiga cykelälskare. De lånade oss kartor och delade med sig av cykeltips.

Absolut högsta betyg!

När du bokar boende via airbnb måste du skriva ett omdöme. Så här skrev jag;

När Evert skrev om polder förstod jag ingenting. Det visade sig att huset låg på andra sidan en kanal och enda vägen dit var att dra en flotte över. Helt fantastisk upplevelse som kändes genuin. Runt huset betar får. Genom stora fönster kan du njuta av utsikten och den konstnärliga trädgården. Huset ligger nära en stor väg, men vi stördes aldrig av billjudet (även om det anades från sovrummet. ) Evert och Jaquline har själv byggt huset med många återvunna material. Jag bara älskade alla fina detaljer och upptäckte hela tiden nya finurligheter. Bra badrum och dusch, härliga sängar, välutrustat kök – allt var helt perfekt. Det fanns frukt, tomater, bröd, te, kryddor och massor av annan mat som de fyllt kyl och skålar med. Vi hade inte behövt köpa med oss frukost! Trots alla dessa superlativ var den allra största upplevelsen att få prata med värdarna. De älskar cykling och delade generöst med sig av tips. Vi fick även låna kartor på vår färd. Stort tack för ett fantastiskt boende och värdskap!!!!

Utrecht

I Utrecht hittade vi ett billigt boende hos kinesiska studenter. Några bilder tog jag inte, men så här skrev jag i omdömet;

Wanxiang is very kindly. We told him that we dont eat suger and prefer fruit. He filled up the fridge with fruit for us. He also bought special yoghurt. The room is big, but you have to pass the kitchen to reach the dusch. The toilette has no zink for hand wash. But the room is very cheap – and you get value for your money. We travel with bike and it was easy to put our bikes inside. If you want a cheap room I recommend this – you get a nice bed.

Winssen

På airbnb hittar du även mer traditionella Bed & Breakfast. Överallt i Nederländerna ser du dessa stora bondgårdar. Via airbnb fick vi möjlighet att se huset från insidan.

Vi cyklade hit. Läget är perfekt nära dijk och bron. Cykelvägen till Nijmegen är väldigt vacker. Boendet ligger på landet vilket vi verkligen uppskattade. Vi blev väl emottagna och värden delade frikostigt med sig av tips om sevärdheter och bra cykelvägar. Värdarna har renoverat en gammal bondgård. Allt var nytt och fräscht. Väldigt spännande att få se hur dessa stora hus ser ut på insidan. Vår lägenhet låg överst med eget badrum, pentry och köksutrustning. Allt nyrenoverat och fräscht. Vi berättade för värden om våra speciella frukostönskemål och han ordnade exakt allt! Superbra ställe för en övernattning på cykelsemestern (här hade vi gärna stannat flera nätter).

Arnhem

I Arnhem valde vi mellan att bo på en husbåt och hos cykelentusiaster. Vi valde cyklisterna, som berättade om sina turer på tandemcykel. Återigen valde vi ”eget rum” vilket innebär att du är ”gäst i huset” och delar ägarnas toalett och eventuellt kök. Några bilder tog jag inte mer än på cyklarna.

Erik är en fantastisk värd som frikostigt delar med sig av cykeltips och sina historiska kunskaper. Boendet är ovanligt tyst vilket vi uppskattade mycket. Sängarna är så sköna att vi somnade direkt vi prövade dem och sov 12 timmar i sträck. Toalett och dusch är skinande rena. Du har inte tillgång till kök, men en härlig takterrass. Vi uppskattade att vi kunde ställa in cyklarna på den låsta gården. Läget är perfekt för den som vill upptäcka Arnhems fantastiska cykelinfrastruktur. Stort tack!!

Här hittar du en sammanfattning på Cyklat.se från cykelresan i Nederländerna

Här kan du följa cykelresan dag för dag på bloggen www.andebark.se

Nyfiken på hur vi väljer boenden? Här kan du läsa mer.


4 kommentarer

Cykling i Nederländerna - andebark.se · januari 13, 2019 kl. 8:56 e m

[…] AirBnb […]

Nederländerna – Cyklat · januari 21, 2019 kl. 12:14 e m

[…] AirBnB […]

Tre hotell i Nederländerna – Cyklat · januari 21, 2019 kl. 1:22 e m

[…] Här kan du läsa om nätterna på AirBnB […]

Gäst hos Marcella – Cyklat · februari 21, 2019 kl. 6:36 e m

[…] Nederländerna […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *