För några år sedan besökte jag Sofiero och Stenestads Park med min väninna från Stockholm. För henne var rhododendron och alla dess påskliljor en större upplevelse än Sofiero. Det säger en del om denna dolda pärla på Söderåsen.

När jag besökte Stenestads Park med min familj i juli var rhododenreon och magnolia utblommade sedan länge och ersatt av lummig grönska.

Karin och Viktor, parkens grundare, arbetade båda på Balsgård med växtförädling. På fritiden började de plantera ovanliga träd kring Karins föräldrahem. Idag är det ett arboretum med många ovanliga sorter – både fruktträd, rhododendron och magnolia. Det är även genbank.

Caféet är stängt i sommar, men det finns möjlighet att hyra en stuga med sju bäddar. Då har du möjlighet att ströva omkring i den stora parken.

Parkens hemsida

Cyklingen till Stenestads park är magiskt vacker

Tack Viktor för all inspiration du gett oss

Vill du har tips för en veckas semester på Söderåsen?


3 kommentarer

Semestertips på Söderåsen – Cyklat · juli 27, 2020 kl. 10:59 f m

[…] på Söderåsen. Vi inledde med lunch på Söderåsens golfklubb, fortsatte med en promenad i Stenestads Park och avslutade med middag, övernattning och frukost på Hotell och Restaurang […]

Sova på Söderåsen – Cyklat · juli 27, 2020 kl. 7:32 e m

[…] Stenestads Park är ett arboretum mitt uppe på Söderåsen med stora grönytor och spännande växter att upptäcka. […]

Tips inför Söderåsdagen – Cyklat · september 7, 2020 kl. 7:02 f m

[…] blommor. Via slingrande grusvägar kan du ta dig till Karsten Eriksen. Fortsätt sedan upp till Stenestads park och Mormors bod. Njut av hembakade kakor innan du susar ner från tvåhundra meters höjd till […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *