Du som följt oss ett tag har sett att vi gärna äter brunch under de kallare årstiderna. Det är härligt att kunna sitta länge vid bordet, att verkligen njuta av de många rätterna. Fördelen med att cykla långt är att det går åt massor av bränsle.

Ringsjö Wärdshus ligger intill Östra Ringsjön- alldeles i närheten ligger naturområdet Ringsjögården.

Skånes bästa brunch?

Vad är det som gör att jag utnämner brunchen på Ringsjö Wärdshus till Skånes bästa?

Drycken

Vatten, årets skörd från Kivik, smoothie, Jordgubbslemonade och en shot. Inget avancerat – men gott. Väldigt gott! Och med stor variation.

Fisken

Förutom ett stort antal sillsorter fanns det tre sorters lax och kallrökt torsk. Dessutom silltårta och en fantastiskt god räksallad. Till det serverades både ägg och nykokt potatis, romsås, gravlaxsås och stenbitsrom. Allt av högsta kvalitet.

Assietterna gör att du tvingas gå flera gånger. En positiv effekt är att maten får sjunka mellan varven och minskat svinn.

Stor variation av rätter

Först ett långt bord med fisk, massor av kallskuret, patéer och sallader. Därefter ett bord med Janssons frestelse, en riktigt god äggröra, bacon, köttbullar, prinskorv, någon pastarätt. Och sedan ett gigantiskt dessertbord helt i klass med vår tidigare favorit – Salomon krog.

Ringsjö Wärdshus är välbesökt och det var nästan omöjligt att fotografera eftersom det ständigt var någon som tog mat.

Gigantiskt dessertbord

Wow – det här dessertbordet hade samma höga kvalitet som Salomon krog på Inger Enemans tid. För en gångs skull fanns det mer än vad jag klarade smaka. Min favorit var cheesecake längst ner i bild samt chokladbakelserna under småkakorna.

En tredjedel av dessertbordet. Utanför bilden till höger fanns ostar, äppelkaka och vanlijsås samt pannkakor och två sorters hemkokt sylt. Till höger fanns ett stort fruktfat, vispgrädde, ett högt kakfat med croissant och några mjuka kakor.

Trevlig miljö som inbjuder till samvaro

Här finns flera sittgrupper och jag skulle misstänka att de tänder braskaminen längre fram i höst. Flera av gästerna tog en promenad efter maten.

Om det hade varit sol skulle vi ha letat upp en parkbänk vid sjön och sovit middag.

Hit återkommer vi gärna!

Glöm inte att boka bord i förväg då Ringsjö Wärdshus är välbesökt!

Cykla

Vi cyklade Sverigeleden från Trolleholm

Mellan Ringsjön och Linderödsåsen

Sova

Det finns 14 hotellrum på Ringsjö Wärdshus

Elisefarm här finns även ett SPA


2 kommentarer

Sverigeleden: 71 km kuperat med sjöutsikt – Cyklat · september 29, 2019 kl. 8:44 e m

[…] vi leden och följde skyltarna till Gamla Bo (på cykelkartan märkt ”Runt Ringsjön”.) Ringsjö Wärdshus går inte att missa där det ligger på näset mellan de två Ringsjöarna. Ett matställe värt en […]

Bosjökloster – Cyklat · december 24, 2019 kl. 8:36 f m

[…] Ringsjö värdshus […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *