En gång i månaden bor vi på hotell. Jag älskar planeringen, sökandet efter nya platser att cykla på, läsandet av restips och resebloggar. Det finns så otroligt mycket att besöka i Skåne, i Danmark, i Sverige. Norge har vi inte ens kommit till.

I maj cyklade vi runt Sätofta och Ludvigsborg. Området gav mersmak. När jag hittade ett hotellpaket på Elisefarm fick det bli juli månads upplevelse. 1.995 kronor för två personer inklusive tillgång till SPA, tre rätters middag, övernattning och frukost. Dessutom närheten till Linderödsåsen – en del av Thornqvistzonen som jag vill utforska.

Vi fick rum i annexet några hundra meter från huvudbyggnaden. Varför packa upp väskorna. På med badrockarna och cykla till SPA för att spara tid. Ombyteskläder fanns i cykelväskorna.

Som en resa till fjärran länder

Översiktsplan. Mesta tiden tillbringade vi i de varma källorna.
Två relaxrum i fil och utanför de varma källorna.
Tänk att sitta här medan snön virvlar in under taket. Bakom glasdörren finns en bastu med varma stenbänkar.
Relaxavdelning med tillgång till vatten, torkad frukt och nötter. Även möjligt att beställa sallader från restaurangen. Bra ställe för kreativitet?
Cykling tar alltid längre tid än beräknat, så vi var inte på SPAet förrän kring sex. Klockan sju stängde de och vi gick direkt till middagen.

Matkonst med lokala råvaror

Med vått hår, sandalerna i handen och bästa finstassen gick jag barfota från SPA-avdelningen till restaurangen.

Ostpannacotta med rödbetor fick våra smaklökar att fröjdas.
Fisk från närliggande Ringsjön med sockerärtor, nypotatis och en sås som var en njutning. Högsta betyg på den fisken!
Caramelpannacotta sa den engelsktalande servitören. I Pannacotta anade vi en smak av dumlekola till det flagor som smakade mjölkchoklad. Åt med vördnad – ännu en fullpoängare.

Smakfull inredning

Vi hade bokat via Secret Escapes och det fanns inte någon möjlighet att välja rum eller sängar, så vi hamnade i annexet några hundra meter från huvudbyggnaden. Med cyklar har det inte så stor betydelse, och vi valde att ta ombyteskläder med till SPA-delen. Men ett tips kan vara att höra om det finns möjlighet att bo närmare huvudbyggnaden.

Vårt rum låg på ovanvåningen och var olidligt varmt. Eftersom det finns flera dammar i omgivningarna vågade vi inte ha fönstret öppet under natten eftersom jag är överkänslig mot myggbett.

Utsikt från vårt rum i annexet

Frukostbuffén motsvarade våra högt ställda krav, men innehöll inga kulinariska överraskningar. Gott om grönsaker och frukt, bacon och äggröra. Nötter och gryn.

Bacon har jag fortfarande inte vant mig av med. När vi äter hotellfrukost börjar jag ofta med bacon och ägg – om det finns.

Planering av dagens rutt över frukostens andra tallrik.
Cykelväskorna packade. Vi behöver lika mycket packning om vi är ute en eller fyra nätter. I den blå plastkassen finns våra regnkläder. I den blommiga väskan toalettsaker och ombyteskläder för middagen. I den svarta hade vi våra långbyxor och cykeljackor eftersom vi inte visste hur vädret skulle bli.

Omdöme

Cykelhandlaren och jag brukar betygssätta mat, boenden, vägar efter en femgradig skala påminnande om betygssystemet när vi gick i skolan. Spannet för betyg 3 är stort. Däremot ska det mycket till innan vi delar ut 1 och 5.

Middagen på kvällen var riktigt bra – kanske t o m en femma. Likaså SPA-delen som vi verkligen gillade. Det som drog ner helhetsbetyget var sängarna.

Både jag och cykelhandlaren har problemryggar som reagerar med stelhet. Här hade vi båda svårt att ta oss ur sängen. Frukosten var bra, även om den inte nådde upp till mer än en stark trea (den erbjöd vad man kunde förvänta – men inte det där lilla extra).

Så helhetsomdömet blev en trea – men med bättre sängar skulle det lätt ha blivit en fyra.

Om du inte har känslig rygg kan vi varmt rekommendera Elisefarm för en weekend – och första kvällen drömde jag om att återvända hit på vintern. Det är möjligt att ta sig till Höör med tåg och cykla de 19 km. Det finns även en busshållplats precis utanför.

Cykla

Här kan du läsa om cykelturen mellan Ringsjön och Linderödsåsen

Sverigeleden från Trolleholm till Ringsjön

Länkar

Elisefarms hemsida


5 kommentarer

Från Ringsjön till Linderödsåsen: 92 km genom böljande landskap – Cyklat · juli 22, 2019 kl. 11:31 f m

[…] Här kan du läsa mer om vår övernattning på Elisefarm […]

Sverigeleden: 71 km kuperat med sjöutsikt – Cyklat · september 29, 2019 kl. 8:11 e m

[…] Elisefarm […]

Cykeltips i november – Cyklat · november 4, 2019 kl. 11:16 f m

[…] kombinera cykelturen med någon julmässa. Sista helgen i november planerar vi kombinera julbord på Elisefarm med julmarknad på […]

Från Eslöv till Elisefarm – Cyklat · december 1, 2019 kl. 9:38 e m

[…] cykelturerna på vintern kräver lite mer planering för att bli en upplevelse. Två nätter på Elisefarm (som har SPA) och ett besök på julmarknaden på Bosjökloster var bokat sedan länge. Första […]

Elisefarm – Linderöd: 70 km genom vinterland – Cyklat · december 4, 2019 kl. 8:44 f m

[…] Elisefarm sommaren 2019 […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *