Idag är det nio månader sedan Söderåsdagen 2019 när premiärturen kördes i Schakt Albert.

Nio månader senare har Mats Karlsson skapat åtta km spår – och fler är på gång. Vi ser allt fler bilar med cykelställ på parkeringen vid Folkets Park för varje helg. Idag cyklade vi via MTB-banan på vår söndagstur. Aldrig förr har jag sett området så vackert. Gula rapsfält, klarblå himmel och blommande körsbärsträd. Men den bästa synen var barnfamiljen som var på väg till banan. Ute på banan mötte vi Mats och Katarina med ett gäng från Klippanområdet.

När vi cyklade på Rügen påsken 2019 reagerade på varför vi aldrig ser familjer eller kompisgäng som cyklar tillsammans i Sverige. I Tyskland såg vi det hela tiden. Kanske handlar det om förutsättningarna att hitta rolig cykling.

Den 27 juni 2020 är den officiella invigningen – om allt går enligt plan ska vi då ha en bilfri cykelstig från cykelaffären och till starten på MTB-banan. Håll tummarna för att allt faller på plats.

Den här synen – en hel familj ute och cyklar!
Det har funnits ett lertag i området som Länsstyrelsen vill återställa – men de oregelbundna kullarna är perfekt för MTB.
Även om det går att ta sig fram med våra hybridcyklar så är det roligare att cykla med MTB här.
Utblick över ”botten” på lertäkten. På andra sidan ligger pumptracken och teknikområdet.
I sälgskogen flög enorma mängder humlor för någon vecka sedan. Nu är den överblommad och lövsprickningen har börjat.
Rådjurshagen med rapsfält i bakgrunden.
Finns det någon vackrare vy än den här! Team Albert är ett bevis på att tillsammans med rätt människor kan du göra skillnad. Cykelaffären har finansierat förvärvet av området (och är ägare). Mats Karlsson har byggt alla banor och skapat klubben TeamAlbert som nyttjar området. Och jag är den eviga idésprutan som förde de komplicerade förhandlingarna med förra fastighetsägaren och har sytt ihop nätverk som utvecklar området långsiktigt.

Länkar

Här kan du läsa mer MTB-banan

Gå gärna med i FB-gruppen

Tjejcykling

Tjejcykelhelg på Klåveröds vandrarhem

Onsdagar kl 18-20 är det tjejcykling med Katarina – samling vid Folkets Park, Billesholm

Efter turen i TeamAlbert fortsatte vi via Kågeröd, Axelvold och Knutstorp upp till Stenestad. Tyvärr är det inte längre en tur vi kan rekommendera på helgerna då trafiken var alltför intensiv med mer än hundra motorcyklar som förstörde den stillhet vi uppskattar. Förhoppningsvis kommer kommunerna runt Söderåsen inse områdets potential som cykeldestination – men tills dess får vi se till att skaffa MTB-cyklar så att vi kan hålla oss i Team Albert i stället.

Kategorier: GöraMTBMTB

2 kommentarer

Meningen med livet (1) - ANDEBARK · maj 7, 2020 kl. 9:44 f m

[…] ** Här kan du läsa mer om TeamAlbertMTB** […]

Semestertips på Söderåsen – Cyklat · juli 27, 2020 kl. 7:09 e m

[…] en blå slinga som anlagts på mark som förvaltas av Stiftelsen Skånska landskap. I Åvarp har Team Albert MTB anlagt en bana om 7 kom på mark som ägs av Jönssons cykelaffär. Även i Åstorp finns MTB-spår. […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *