För tio år sedan hade jag aldrig kunnat tro att vi skulle tillbringa varje söndag i cykelsadeln. Det fanns inte i min vildaste fantasi. Idag är det en naturlig del av vårt liv. Jag älskar planeringen, att hålla utkik efter nya ställen att cykla på.

Hur gör vi då för att ständigt hitta inspirationen att cykla?

Leta evenemang

Just det här att hålla utkik och skriva in i kalendern ger många oväntade upplevelser. Invigningen av Sydkustleden är ett typiskt exempel. Här bjöds det på bullar, dricka och en massa spännande möten längs leden just för att det var invigning. Trädgårdsrundan och Österlen lyser är evenemang där de flesta tar bilen men som är helt perfekta för cykling.

Kombinera med annat

Oavsett vart vi åker packar vi in cyklarna. Alltid upptäcker vi några nya vägar. Om Cykelhandlaren ska på mässor eller inköpsresor planerar vi dem så att vi får in några dagars cykling. Det var så vi hamnade i Fyledalen efter examensfirande på Österlen.

Planerar in höjdpunkter

Vi försöker ha en resa i månaden med övernattning. I juni blev det två övernattningar i samband med midsommarhelgen, men även en övernattning ger mervärde. Fastän Cykelhandlaren jobbar sex dagar i veckan hela sommaren känns det ändå som en lång semester. Jag tror att det är övernattningarna som gör den känslan. Kombinationen med söndagscyklingarna och två träningspass i veckan över Söderåsen cyklar vi ju nästan varje dag.

På vår önskelista för midsommarhelgen fanns Sydkustleden, Sydostleden och Bornholm. Vädret skulle få avgöra. I början av veckan såg vi att väderprognosen inte innehöll något regn och vi bokade boende. (Vad jag inte tänkte på var att kolla vindriktningen.)

Säkra kort

Söndagarna som blir över efter evenemang, bokade aktiviteter och höjdpunkter återvänder vi till våra säkra kort

Till våra favoritrundor hör Bjäre, Kullahalvön, Örkelljunga, Hallandsåsen och Söderåsen. Här har vi våra favoritrestauranger. Vi känner omgivningarna och gör små avstickare från leder och invanda vägar. Vilken tur det blir avgörs av väder och vindriktning.

Nedan hittar du länkar till cykelturerna i juni 2019.

2 juni – Sydkustleden

Sydkustleden Lomma

Den 2 juni 2019 invigdes Sydkustleden. Det kommer bli en helt fantastisk led – men skyltningen är ännu bristfällig så skriv ut egna kartor från Sydkustledens hemsida (eller om du är teknisk – ladda ner GPX-filer). Eller så välj att cykla sträckan Simrishamn – Trelleborg – för där är leden riktigt bra.

Här kan du läsa om vårt försök att följa leden från Malmö och norrut.

Här kan du läsa sträckan Simrishamn – Malmö. (Från Malmö finns det tågförbindelse både med Simrishamn, Ystad och Trelleborg.)

6 juni – Kullahalvön

Skåneleden väster om Arild

Kullahalvön bjuder på varierad natur alla årets dagar. Var inte rädd för att göra avstickare från leden. Kullhalvön har massor av mysiga vägar och stigar.

Här kan du läsa mer om cyklingen den 6 juni 2019.

9 juni – Fyledalen

Spjällabacken söder om Sjöbo

Med åren har vi lärt oss att det alltid finns något att upptäcka på hemmaplan. När vi ärenden till andra platser ser vi till att kombinera med någon dags ledighet och lastar cyklarna. Så hamnade vi i Fyledalen efter ett examensfirande på Österlen.

Fyledalen erbjöd fantastisk cykling som du kan läsa mer om här.

16 juni – trädgårdsrunda i nordväst

Trädgård trädgårdsrunda
Mywhitegarden har 19.400 följare på instagram. Trädgården är ännu mer fantastisk i verkligheten.

Håll ögonen öppna efter lokala evenemang. En trädgårdsrunda erbjuder många småstopp längs vägen. Perfekt att kombinera med cykling. Den 24-25 augusti och den 5 oktober är det nya trädgårdsrundor ni nordvästra Skåne.

Söderåsdagen den 3 augusti och Österlen Lyser den 1-3 november är andra lokala evenemang som inbjuder till trevlig cykling.

Här kan du läsa mer om vår trädgårdstur i juni 2019.

21-23 juni Sydkustleden

Hamnen i Höllviken längs Sydkustleden

Under sommarsäsongen lämnar Cykelhandlaren ogärna cykelbutiken. Därför gäller det att utnyttja sammanhängande ledighet. Midsommarhelgen erbjuder två övernattningar och tre dagars cykling. Perfekt för cykla en led som du kan kombinera med tåg.

Här kan du läsa mer om midsommarcyklingen 2019

30 juni – Bjäre

Bjärehalvön har allt som behövs för en bra cykelsemester; fantastisk natur, många bra småvägar, flera helårsöppna matställen och riktigt bra boenden.

I morgon planerar vi en cykeltur på Bjäre. Du kan följa oss på instagram i väntan på länk till blogginlägg.

Kategorier: Tips

3 kommentarer

Ett juni fyllt av trötthet - andebark.se · juni 30, 2019 kl. 9:51 f m

[…] https://www.cyklat.se har jag sammanställt månadens […]

Tips för att leva resurssnålt - andebark.se · juli 2, 2019 kl. 9:10 f m

[…] […]

Cykeltips – Cyklat · december 4, 2019 kl. 7:29 e m

[…] Läs om hur vi lägger upp våra rundor. […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *