Lyckan när man hittar ett söndagsöppet fik mitt ute på landet med högsta kvalitet på råvarorna, ständigt spring i dörren och tre av fyra bord upptagna.

Innehavarinnan berättar att hon varit igång sedan klockan tre i morse och därför inte gör sig bra på bild.

Inredningen är genuin – inget insmickrande här inte. I barnstolen spåren hög med tidningar.

Vi beställer en varm choklad med vispgrädde och wienersemla, överraskas av hur gott det är – inte så där äckligt sötsliskigt. Vi beställer även ett vaniljhjärta – lika gott det!

När vi berömmer det vi beställt får vi veta att de använder någon speciell sorts choklad som de själv tillagar, vad den hette har jag glömt – men det är en av de absolut godaste varm choklad jag druckit.

Det är ställen som det här som bidrar till en attraktiv cykeldestination.

Länkar

Här kan du läsa mer om cyklingen med utgångspunkt från Konga

Billinge Konditori på FB


1 kommentar

Skånes historia - andebark.se · mars 10, 2019 kl. 7:58 e m

[…] I Billinge var bageriet öppet – ett av de bästa fik vi besökt.  […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *