Lyckan när man hittar ett söndagsöppet fik mitt ute på landet med högsta kvalitet på råvarorna, ständigt spring i dörren och tre av fyra bord upptagna.

Innehavarinnan berättar att hon varit igång sedan klockan tre i morse och därför inte gör sig bra på bild.

Inredningen är genuin – inget insmickrande här inte. I barnstolen spåren hög med tidningar.

Vi beställer en varm choklad med vispgrädde och wienersemla, överraskas av hur gott det är – inte så där äckligt sötsliskigt. Vi beställer även ett vaniljhjärta – lika gott det!

När vi berömmer det vi beställt får vi veta att de använder någon speciell sorts choklad som de själv tillagar, vad den hette har jag glömt – men det är en av de absolut godaste varm choklad jag druckit.

Det är ställen som det här som bidrar till en attraktiv cykeldestination.

Cykla

Här kan du läsa mer om cyklingen med utgångspunkt från Konga

Sverigeleden från Trolleholm till Gamla Bo och vidare mot Billinge

Mer om Billinge Konditori

Billinge Konditori på FB


4 kommentarer

Skånes historia - andebark.se · mars 10, 2019 kl. 7:58 e m

[…] I Billinge var bageriet öppet – ett av de bästa fik vi besökt.  […]

Fem tips för att komma igång – Cyklat · augusti 31, 2019 kl. 6:42 e m

[…] Billinge café […]

Sverigeleden: 71 km kuperat med sjöutsikt – Cyklat · september 29, 2019 kl. 8:08 e m

[…] Billinge café […]

Forestad – Sösdala t o r: 70 km längs Thornquistzonen – Cyklat · april 10, 2020 kl. 7:44 e m

[…] Bageri och café i Billinge […]

Lämna ett svar till Fem tips för att komma igång – Cyklat Avbryt svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *