De skånska gästgivaregårdarna har funnits sedan dansktiden. På 1680-talet blev de knutpunkter för posttrafik och de allmänna kommunikationerna. 1718 fanns det 64 gästgivaregårdar i Skåne – Tunneberga var en av dem.

Tunneberga gästgivaregård ligger intill Kattegattleden. Här har vi passerat många gånger – men ofta för tidigt för att äta eftersom vi brukar parkera i Utvälinge och cykla till Kullens fyr innan vi vänder.

Idag fördröjdes cyklingen av trädgårdsbesök, och när vi var på vårt trejde öppnades himlen och vi bestämde oss för att äta lunch på Tunneberga gästgivaregård som låg mittemot. Ett bra val. Hit är det värt att cykla bara för att få äta – riktigt god och vällagad mat i historisk miljö.

Två sorters mjukt bröd och ett torkat. Det torkade var supergott – verkligen ett bra sätt att använda överblivet bröd istället för att kasta.
Halstrad röding med fina primörer – perfekt tillagad!
Cykelhandlarens favoritefterrätt – Créme Brulee
Regnet vräkte ner rejält men upphörde lagom till vi ätit upp efterrätten så vi kunde cykla vidare.

Dagens cykling

Flera turer på Kullahalvön

Kullahalvön – 6 juni 2019

Kullahalvön – 13 maj 2018

Första långturen på hemmaplan – 30 mars 2018

Fler gästgivaregårdar

Brösarps gästis

Röstånga Gästgivaregård


2 kommentarer

Mattias Andersson · augusti 2, 2020 kl. 10:23 f m

Håller inte riktigt med om tunneberga, fint och mysigt absolut! Men vi åt skånsk äggakaka, det var dyrt med tanke på hur mycket man fick, och var väl inte så supergott.

    Annika Andebark · augusti 9, 2020 kl. 7:23 e m

    Håller med om att det finns billigare ställe att äta på. Men vår mat var väldigt god och prisvärd.

Lämna ett svar till Annika Andebark Avbryt svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *