Efter alla hotell, vandrarhem och B & B vi bott på behöver det vara något speciellt för att vi ska minnas dem. Smygehuk Fyr & Logi har det där speciella. Nu kan vi sätta check på att vi sovit invid Sveriges sydligaste landfasta fyr.

När vi kom fram efter tio mil i cykelsadeln var hela fyrområdet inbäddat i ett varmt ljus. Vi var alldeles för trötta för att upptäcka omgivningarna och stupade bara i säng. (Som vi först fick bädda. I paketet vi bokat för 995 kr ingick sängkläder, städning och frukost för två personer under en natt.)

Vandrarhemsvärden hade erbjudit sig att låsa upp i fyren när vi kom så vi kunde ställa in våra cyklar (nu var vi för trötta för att ringa – men vi uppskattade verkligen möjligheten.)

En stor fördel med att sova på vandrarhem är tillgången till gemensamt kök. I mitt klimathjärta känns det skönt att dela resurser som vi endast använder under några få timmar av vistelsen – som t ex toalett och dusch.

Det finns säkert olika nivå även på vandrarhemm, men Smygehuk Fyr & Logi var både välstädat och komfortabelt med riktigt sköna sängar. Cykelhandlaren var betydligt mer positiv här en efter natten på Art Hostel i San Mateo.

Frukosten bestod huvudsakligen av ekologiska produkter. Långt ifrån i klass med Tinis frukost på STF Tre Björnar, men helt ok.

Innan vi lämnade Smygehuk Fyr & Logi passade vi på att besöka fyren. Det kan du läsa mer om här.

Bilden är tagen uppe ifrån fyren. Mellan fyren och vandrarhemmet är en stor gräsplan perfekt för kubb och andra lekar. Norr om huset går Sydkustleden och i söder ligger havet. Mellan Sydkustleden och huset finns en trädgård med en gunga.

Smygehuks Logi & Fyrs hemsida

Här kan du läsa mer om midsommarcyklingen mellan Simrishamn och Malmö


3 kommentarer

Smygehuk: Sveriges sydligaste udde – Cyklat · juni 27, 2019 kl. 4:30 e m

[…] anlände vi till vandrarhemmet vid fyren efter tio cyklade mil. Då var fyren låst för kvällen, men annars är den öppen så gott som […]

Sydkustleden Simrishamn – Malmö – Cyklat · juni 27, 2019 kl. 8:47 e m

[…] Fyren i Smygehuk […]

Semestertips – Cyklat · juli 8, 2019 kl. 12:31 e m

[…] Smygehuk […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *