Malmö slottsträdgårdar är ett av våra allra käraste stopp. Trots det har vi aldrig ätit på trädgårdskaféet. Det är nästan alltid långa köer till kassan, men expedieringen går snabbt – så det är värt att ställa sig och köa.

Jag valde en hummus med svamp – sååå gott. Cykelhandlaren tog köttbullar. I vinglaset är det kombucha. Vatten är så klart bäst, men därefter kommer kombucha som svalka i solen.

Vilken oas av rosor! Att många kommer hit för att njuta anas. Här skulle jag kunna sitta i timmar, men då hade det blivit mindre tid i trädgårdarna.

Längs två grusgångar ligger kolonilotter och visningsträdgårdar, men det jag njuter mest av är blommorna längs grusgångarna. Vilka underbara kombinationer – och ständig variation.

Fast den här gången stannade vi vid koloniträdgården nedan. Visst borde jag anat inspirationen från Capellagården. Det visade sig att trädgården sköttes av sambon till kaféets ägare och att han studerat på Capellagården. Han berättade att de företrädesvis odlar ätbara växter som används i kaféet. Helt underbart!

Slottsträdgårdens Kafé hittar du här.

Här kan du läsa om vår midsommarcykling längs Sydkustleden.

Slottsträdgården april 2019


3 kommentarer

Sydkustleden Simrishamn – Malmö – Cyklat · juni 27, 2019 kl. 4:02 e m

[…] Malmös mysigaste lunchställe? Slottsträdgårdens kafé enligt oss. […]

Slottsträdgården i Malmö – Cyklat · juni 27, 2019 kl. 8:28 e m

[…] Lunch på Slottsträdgårdens kafé juni 2019 […]

Fem tips för att komma igång – Cyklat · augusti 31, 2019 kl. 10:20 f m

[…] Slottsträdgårdens café […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *