Vinden från nord väst var isande när vi beundrade tranorna i Pulken. På en anslagstavla hittade vi information om Rökeriet mellan Yngsjö och Åhus. Vi cyklade till Yngsjö och följde Sydostleden norrut.

Rökeriet ligger väldigt nära Sydostleden, vi använde Google maps för att hitta dit. Ett tips vore att skylta till Rökeriet från Sydostleden. Utbudet är perfekt för cyklister. Inredningen är hemtrevligt familjär. Dessutom finns det en stor glasveranda i solen. Helt underbart att ta igen sig efter vårvindarna.

Vi valde brunchen och smakade allt!

Ägg och sill, färska räkor, pajer. Olika röror, riktigt goda hemlagade köttbullar, Jansson. Här fanns det mesta. Grönsakerna bestod endast av morots och gurkstavar i dipp. Här skulle jag rekommendera t ex en coleslaw när det kommer grönsaksälskare som mig.

I övrigt var vi mer än nöjda. God kvalitet och varierat utbud. Förutom våfflor och riktig vispgrädde fanns det kanelbullar, wienerbröd och andra kakor.

Perfekt matpaus på cykelturen!

Länkar

Mer om cyklingen den 30-31 mars 2019

Rökeriets hemsida

Sova på Kastanjelund

Sverigeleden från stationen i Önnestad till Kastanjelund

Sydostleden från Kastanjelund till Kristianstad

Tranor i Vattenriket


3 kommentarer

Tranor i Vattenriket – Cyklat · april 1, 2019 kl. 9:25 f m

[…] Lunch på Rökeriet […]

Sydostleden Gropahålet – Kristianstad – Cyklat · juni 27, 2019 kl. 7:36 e m

[…] åt lunch på Rökeriet som ligger nära Sydostleden (tyvärr saknas skyltar från cykelleden men det var lätt att hitta […]

Semestertips – Cyklat · juli 8, 2019 kl. 12:30 e m

[…] Rökeriet mellan Yngsjö och Åhus […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *