Vad jag blir lycklig när jag hittar ett matställe som Orangeriet!

Bara titta på menyn – krusbär, fermenterad sparris, kamomill och Norrvikenhonung.

Vi valde en Kummel och en sotad regnbåge. Medan vi väntade på maten såg jag mig omkring i lokalerna.

För den som bara vill ha en kopp kaffe finns det även ett café i Villa Abelin med många frestande bakverk.

Inte för en sekund ångrade vi maten vi beställde. Du vet den där upplevelsen när varje smaknyans är perfekt avvägd. Så var det här.

Dessutom hade de använt lokala råvaror från trädgården på ett nyskapande sätt. Högsta betyg enligt mig!

Kummel med lök morötter och blåmusselsås med kamomill. Till detta serverades nypotatis.
Sotad regnbåge, fermenterad sparris, marviol och krusbär samt nypotatis.

Egentligen undviker vi socker – men efter en så välkomponerad varmrätt var vi bara tvungna att även pröva efterrätten.

Jordgubbsglass med kamomill. Under det en blandning av honung och solrosfrön. Uppe till vänster någon nötkaka och i skålen en sås vi inte kunde identifiera. Gott var det i varje fall.

Hela Norrviken är en upplevelse. Fastän vi tillbringade flera timmar i parken har vi massor kvar att uppleva. Men det är bra – för dagsentrén om 120 kr/person innebär att du har ett årskort för resten av 2019.

Länkar

Norrviken, juli 2019

Att cykla på Bjäre


2 kommentarer

Att cykla på Bjäre – Cyklat · juli 3, 2019 kl. 8:00 e m

[…] Norrvikens trädgårdar, juni 2019 […]

Norrviken: så mycket mer än trädgårdar – Cyklat · juli 5, 2019 kl. 10:24 f m

[…] 2012 var Villa Abelin nedgången, förvandlingen gör mig mållös och jag vandrar förundrad från rum till rum. Allt är så otroligt vackert. (Interiörbilder hittar du här.) […]

Lämna ett svar till Norrviken: så mycket mer än trädgårdar – Cyklat Avbryt svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *