Kåseberga är värt ett besök även om turisterna flockas här på sommaren. Aldrig smakar stekt sill så gott som i vallmobacken med utsikt över havet.

Det finns flera ställen som säljer stekt sill i Kåseberga under sommaren. Jag föredrar Ahls rökeri (Kåseberga Fisk) eftersom de har öppet nästan hela året. Företagare som orkar streta på även månader med lägre omsättning är hjältar som borde hyllas.. Dessutom har de ett stort utbud av rökt fisk – perfekt att ha med i packningen som nödproviant.

Rökt fisk Ahls rökeri Kåseberga

Den här gången blev det en stor bit smörfisk som fick följa med både till Smygehuk (där vi höll på att glömma den i kylskåpet) och till Höllviken (där den slutade som frukost tillsammans med en påse spenat).

Följer du stigen upp kommer du till Ales stenar. Om det är en skeppssättning eller solkalender tvistar de lärde fortfarande om. Oavsett vilket är det en fantastisk plats som du bara måste ha besökt någon gång i livet.

Kåseberga rökt fisk Vallmo

Den här gången lämnade vi Kåseberga utan att ha sett Ales stenar – ska man klara 10 mil på en dag gäller det att spara kraften till cyklingen.

Ahls rökeri (Kåseberga Fisk) har öppet från mars till januari. Öppettiderna hittar du här.

Här kan du läsa om midsommarcyklingen mellan Simrishamn och Malmö.

Kåseberga Ales stenar vallmo

5 kommentarer

Sydkustleden Simrishamn – Malmö – Cyklat · juni 26, 2019 kl. 9:57 f m

[…] Kåseberga är en av mina favoritplatser på Österlen. (Förhoppningsvis kommer Sydkustlden i framtiden gå via Kåseberga.) För mig är det inte en riktig sommar om jag inte fått äta en stekt sill med mos i backen med utsikt ner över hamnen. (Här hittar du fler bilder från Kåseberga.) […]

Semestertips: Kristianstad – Trelleborg 203 km – Cyklat · juli 8, 2019 kl. 12:36 e m

[…] Rökeriet i Kåseberga […]

Fem tips för att komma igång – Cyklat · augusti 31, 2019 kl. 11:46 f m

[…] Stekt sill i Kåseberga […]

#annasskåneresa - ANDEBARK · juli 30, 2020 kl. 1:39 e m

[…] natten planerar vi att sova på Kåseberga gårdshotell. Den klassiska maträtten i Kåseberga är stekt sill med potatismos som äts med utsikt över […]

Research för Tidsresebyrån - ANDEBARK · augusti 13, 2020 kl. 10:46 f m

[…] checkar in på Kåseberga Gårdshotell och SPA innan vi promenerar ner till hamnen för att äta stekt sill med potatismos. Tillbaka till hotellet går vi via Ales stenar för att se hur lång tid det tar att gå mellan […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *