Cyklar ni även på vintern?

Ja, i Skåne är det snöfritt nästan hela året. Men cykelturerna på vintern kräver lite mer planering för att bli en upplevelse. Två nätter på Elisefarm (som har SPA) och ett besök på julmarknaden på Bosjökloster var bokat sedan länge. Första dygnet umgänge med mina barn och det andra med cykelhandlaren.

Eftersom jag skulle gå på julmarknad med mina barn ville jag ha lite snyggare kläder med än jag brukar ha när jag cyklar. Packningen löstes med en IKEA-kasse och två ”ormar”. Funkade hur bra som helst!

Snöblandat regn och kraftiga vindar lockade verkligen inte till en cykeltur. Med nya regnjackan, långkalsonger och regnbyxor trampade jag iväg till tågstationen i Bjuv för att ta tåget kl 12.17. Mitt på dagen brukar det vara gott om plats på tågen. Jag hade tur och kom med tillsammans med min cykel. I Ramlösa är det enkelt att byta tåg för vidare färd till Eslöv. Enligt google maps skulle det vara 21 km till Elisefarm – hur mycket det blev i slutändan vet jag inte, för jag valde andra vägar efter kartan.

Tyvärr finns det inte några skyltar från Eslöv som visar var det är bra att cykla, men via google maps hittade jag vägar söder ut via industriområdet. Parallellt med väg 113 gick en grusväg så att jag inte behövde cykla mer än en kort sträcka på bilvägen fram till ”Snärjmårerundan”. Vid Skarhult svängde jag vänster och in på vägen via Ö Strö, Trulstorp och Gudmunstorp. På kartan är vägsystemet väldigt krångligt, men efter den stora rondellen kunde man köra parallellt med E22 hela vägen till Fogdarp. Visserligen snirklade sig vägen under E22 några gånger – men helt ok cykling.

Medan jag cyklade försvann molnen som legat över Skåne flera veckor och jag kunde njuta av vackert vinterljus. Gissa om det var skönt att njuta av bastu och varma bad efter isande vindar.

Länkar

I juli 2019 besökte vi Elisefarm för första gången – i det här inlägget finns även en vLogg från besöket.


2 kommentarer

Cykeltips – Cyklat · december 4, 2019 kl. 12:43 e m

[…] 29 november från Eslöv till Elisefarm […]

Bosjökloster – Cyklat · december 8, 2019 kl. 10:27 e m

[…] I december 2019 tog jag tåget till Eslöv och cyklade till Elisefarm […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *