Vilken dag! Klarblå himmel med stackmoln som stora bomullstussar. Vi lastade cyklarna i bilen och körde 30 km till Forestad med bil för att få se något nytt. Vi parkerade nära bron vid Rönneå och valde vägen som är skyltad ”Perstorp” alldeles väster om ån.

Härligt slingrande med bra asfalt. Vägen från Forestad till Perstorp var ett bra val idag då motorcyklarna på just den här sträckningen var få.

När vi kom till Perstorp var klockan tolv och vi bestämde oss för att äta för att cyklingen skulle bli ”friare” än om vi skulle skynda oss till Örkelljunga för att äta.

I Perstorp finns det gott om pizzerior och snabbmat. Få ställen är omnämnda på TripAdvisor. Vi valde att testa Cöm Viet – 70 kr för lunchbuffé. Väldigt prisvärt trots att maten och interiören var enkel. Den friterade fisken hade viss likhet med kibbeling. På buffébordet var det mat för två personer och de fyllde hela tiden på. Därför upplevdes det som väldigt fräscht.

Spjutserödsvägen norrut

Spjutserödsvägens oljegrus var tråkig att cykla på så vi valde avtagsvägen mot Strandböcke trots att det var grusväg. Här lämnade vi min karta så jag minns inte vart vi cyklade. Längs med vägen hittade vi vägvisning till Mammarp och valde den vägen för att ortsnamnen lät kul. Så småningom kom vi ut till väg 21.

Alpackor längs vägen.
Runt Perstorp finns det gott om bokskogar. Det var tack vare boken som ättiksfabriken Perstorp grundades.
Fikapaus i en virkeshög. Just nu verkar det avverkas extremt mycket skog.
Wienerbröd från ICA i Perstorp som färdkost.
Väg 21 har fått en cykelbana – men ack så tråkig med tung trafik som susar förbi. Vi valde första vägen upp i skogen igen och hamnade i Västra Torup.
På en cykeltur utan mål hinner man upptäcka mycket längs vägen – som de här brevlådorna som var som små konstverk.
Rökevägen såg trevlig ut på kartan…
… men största delen var riktigt tungcyklad grusväg. Vackert var det emellertid och i stort sett fritt från motorfordon.

Resans rutt

Vi parkerade bilen i Forestad och cyklade vägen som är skyltad Perstorp. I Perstorp fortsatte vi norrut på Spjutserödsvägen innan vi valde grusvägen till Strandböke. Sedan cyklade vi okända skogsvägar tills vi kom till väg 1§ och så småningom till Västra Torup där vi valde Rökevägen söderut.

Cyklat

Den 10 april 2020 cyklade vi från Forestad till Sösdala

Den 19 april 2020 cyklade vi från Ljungbyhed till Perstorp


1 kommentar

På cykeln landar tankarna - ANDEBARK · maj 21, 2020 kl. 8:25 e m

[…] ** Här kan du läsa om dagens cykling från Forestad till Mammarp ** […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *