När det är varmt föredrar jag att cykla nära havet. Det är som om luften är friskare där. Fastän det bara gått fjorton dagar sedan vi cyklade på Bjäre var naturen helt förändrad. (Här hittar du bilderna från förra turen.)

Inspirerade av Malin Lundskogs självkärlekschallenge diskuterade vi varför vi älskar att cykla. Att rulla ner för en lång backe mot havet medan lärkorna drillar är svårslaget. Glädjen sprider sig i kroppen till både kroppen och själen, för att citera Malin Lundskog. Och vi håller med – hela vi blir glädje där i nerförsbacken.

Och vi gör det bara för vår egen skull.

I dag uppmanade Malin oss att reflektera över hur vi känner. Svaret – som barn. När vi sitter i cykelsadeln blir vi som sjuåringar med nyfikenhet och upptäckarlust. För vår del har vi tre fasta cykelturer i veckan. Tisdagar och torsdagar går över Söderåsen. Även om vi kallar det träningspass är det väldigt mycket glädje och njutning. På söndagarna glider vi runt – helst vill vi hitta någon ny vägsnutt att upptäcka (och det gör vi för det mesta).


”Litet eller stort? Allt räknas! Vi börjar idag.⁠

Bara för att du sätter dina behov högre, får inte andra mindre av dig. Tvärtom! Genom att prioritera dig, ger du inte bara dig själv en kärleksfull stund och ökar din respekt för dig själv. Du får genom det också mer energi över till andra. Win-win, eller hur?”

Äta

Bjäre Fisk och Skaldjur

Länkar

Malin Lundskogs blogg

Malin Lundskogs instagram


1 kommentar

Bjäre Fisk & Skaldjur: prisvärd buffé för fiskälskaren – Cyklat · juni 20, 2021 kl. 8:49 e m

[…] Dagens cykeltur […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *