Strålande sol och inte ett moln på himlen. Perfekt för en tur längs havet! Den här gången valde vi vår favoritsträcka mellan Klitterhus och Salomonkrog. Den här gången satte naturens dofter extra färg på cykelupplevelsen. Det började redan i Skälderviken med blommande vresrosor. Fortsatte med syrén, solvarm tall, raps och tång. På Bjäre finns även flera kogårdar där vi fick känna både doften av ko och ensilage (en av cykelhandlarens absoluta favoritdofter).

Något annat vi fascinerades av var vyn mot Kullaberg. Det låg en trolsk dimma över Skälderviken som framhävde Kullabergs konturer.

Lunchen intogs på Salomon krog (som tyvärr har slutat med buffé på söndagar). På vägen tillbaka stannade vi och köpte solvarma jordgubbar längs vägen. Nästa gång ska vi lägga om rutten så att vi kan testa brunchen på Bjäre Fisk och Skaldjur i Magnarp.

Nerförsbacken från Salomonkrog. Härifrån behövs inte många tramptag innan du är nere vid havet.

1 kommentar

Ängelholm – Grevie: 53 km njutning – Cyklat · juni 20, 2021 kl. 8:28 e m

[…] När det är varmt föredrar jag att cykla nära havet. Det är som om luften är friskare där. Fastän det bara gått fjorton dagar sedan vi cyklade på Bjäre var naturen helt förändrad. (Här hittar du bilderna från förra turen.) […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *