När jag bodde på Österlen handlade vi alltid smörgåstårtor, vetelängder, prinsesstårtor – ja, jag beställde till och med mandelmusslor – på Norrmans konditori i Gärsnäs. I samband med att jag skulle bjuda tårta på arbetskollegor hade jag tänkt beställa tårtan på konditori i Ystad men blev alldeles paff när de var mer än dubbelt så dyra som i Gärsnäs. Så även då fick Norrmans leverera även om det blev betydligt mer komplicerat än om jag skulle hämta den i Ystad.

Wienerlängder, vaniljlängder och vetelängder – utbudet är stort.

Nu har det gått många år sedan jag besökte konditoriet, men när vi cyklade från Sköllens gårdshotell mot Petersborg i regn var Norrmans konditori ett välkommet stopp.

Nu har mina vyer vidgats när det gäller konditorier – och jag kan konstatera att trots att priserna är låga erbjuder Norrmans konditori kakor i toppklass. Nu prövade vi inte en bråkdel av sortimentet (för även utbudet är betydligt större än på ett normalfik i Sverige – och gigantiskt om man jämför med caféer på andra mindre orter) – men det vi åt var riktigt bra. Frågan är om inte wienerbrödet på Norrmans är det bästa vi någonsin ätit. Nåja, inte helt lätt att avgöra så här i efterhand. Men gott var det!

Cykelhandlaren intygade att wienerbrödet var ett av de absolut bästa han ätit. Kanske t o m det bästa.
Utbudet av bakelser var stort – här är bara några.

Här är fokus på bra råvaror och bakat i lokalen från grunden. Cafédelen är helt ok med färska blommor på bordet, rent och fräsch – men kunde fått betydligt högre mysfaktor med små förändringar.

Folke och hans bror tog över ett konditori i Gärsnäs september 1969 och drivs fortfarande av Folke och hans fru Brigit samt deras tre barn. Med anledning av 50-årsjubileet har dottern Annelie sammanställt foton och texter om företagets historia.

Passa på att se utställningen innan den tas ner!

Länkar

Här kan du läsa mer om Österlen Lyser 2019

Norrmans konditori är prisvärda – deras storsäljare är tårtor och smörgåstårtor – på hemsidan kan du se delar av utbudet


1 kommentar

Ta-sig-för-anda - andebark.se · november 3, 2019 kl. 9:52 e m

[…] Norrmans konditori […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *