Med mörka moln i norr ändrade vi den planerade rutten och körde till Munka Ljungby. Där valde vi Tåstarps backaväg upp mot Västersjön. En riktigt härlig väg, men tyvärr var det av-och-på väder. Regnskurar blandat med solsken, regnkläder på, regnkläder av. När vi kom fram till Stationen i Örkelljunga var vi blöta både inifrån och utifrån.

När vi cyklade tillbaka var regnskurarna borta, skogen sensomrigt krispig och vägen härligt slingrande. En riktigt härlig söndagscykling helt enkelt.

På tisdag ger jag iväg på turné med Anna Vild för att vara i Älvdalen på Kulturarvsdagen. På den här sidan kommer jag förbereda några tips – så pumpa cyklarna och ge dig av till Söderåsen nästa lördag!

Mellan Munka Ljungby och Örkelljunga finns massor av slingrande skogsvägar att utforska.

Skiftande väder och jag var väldigt glad för regnskärpet. Bara att kavla upp benen när det inte regnade.. Regnjackan var det dock värre med – av och på.

På tillbakavägen valde vi att cykla via Kyrkolycke, en kort bit på väg 114 och sedan in mot Bassholma. Enligt kartan cyklade vi Fjärilsleden från Aggarp till Axtorp, men det finns ingen skyltning.
Mellan Hunseröd och Skälderhus hittade Cykelhandlaren en stenbro. Något namn på vattendraget har vi inte kunnat hitta, men enligt kartan rinner den ut i Rönneå.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *