I Älvdalen är skogen ett stort skafferi. På Tre Björnar kompletterar Tini Björs naturens råvaror med egenodlade grönsaker.

Dagens konferensgäster serverades älgfärsbiffar med purjolök och trattkantarellerna som vi plockade i lördags. Älgköttet kom från Näsets jaktlag där Lennart är en av jägarna.

Mer om Älvdalens jaktlag kan du läsa i Jägerer fro Övdalim – Brinder, Jätå och Ymse av Håkan Olsen och Lollo Bertilsson. Samtliga citat har hämtats från den boken.

Älvdalens skjutfält är Sveriges näst största militära övningsområde med en höjdskillnad på över 400 meter över havet och den högsta toppen på över 800 meter. Här finns också, förutom oändlig utsikt, fantastiska jaktmarker, fiskevatten, höga naturvärden i ett antal naturreservat och gammelskogar, raviner, myrar och floder.

I höstas plockade Tini 40 liter lingon i Älvdalens skogar. Den mesta lingonsylten går åt på frukostbuffén. (Mer om frukostbuffén kan du läsa via länken nedan.)

För Tini är bärplockning avkoppling. Från skogen hämtar hon hjortron, vildhallon och blåbär. I trädgården växer krusbär, röda och svarta vinbär. I köket förvandlas det till sylt, marmelader och efterrätter.

Vandrarhemmet tar emot bokningar om minst tio personer. På ”Hjällan” finns en enkel konferenslokal.

Länkar

Vandrarhemmet Tre Björnar hittar du på följande sidor

STF:s hemsida

Facebook

Instagram

Mer om Tre Björnar

Kantarellplockning i Älvdalen

Vandrarhemmet Tre Björnar


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *