Salomonkrog

Cykling och julbord är en perfekt kombination. Den här gången ställde vi bilen vid Klitterhus och cyklade till Salomon krog. Det är rejäla uppförsbackar dit så den här gången tog jag med handduk och extrakläder i cykelväskan.

Äppelglögg på Salomonkrog

Vi hade tur med vädret – inte en droppe regn förrän vi parkerade cyklarna. Inne i värmen väntade varm glögg efter ett snabbt klädbyte på toaletten. 

Min första tallrik med picklade lax, flera sorters sill, glutenfritt bröd, hemrimmad lax och griljerad rotselleri (till vänster om brödet). Du kan se hela julbordet i filmerna nedan. 

Vi hade stora förväntningar eftersom Inger brukar skapa spännande grönsaksrätter och blev inte besvikna. Min absoluta favorit var den griljerade rotsellerin tillsammans med grönkål. Jag vet inte vad de gjort med grönkålen, kanske var det sirap som gav smaken. Fantastiskt gott var det och rotsellerin gjorde julskinkan överflödig. 

Istället för senapssill – aubergin i senapssås – och nej, man saknade inte sillen. 
På min andra tallrik ser du grönkålen över den griljerade rotsellerin. Även rödkålssalladen och äppelsalladen var otroligt goda. 

Julbordet på Salomonkrog överträffade Julbrunchen på Erikstorp. Det avgörande var inte antalet rätter – utan kreativiteten. Vi älskar överraskningar och när man kan sitta och bara utforska smakerna, gissa vad det är för att sedan gå tillbaka och läsa skyltarna. 

När vi äter buffé brukar vi smaka av varandra så att man vet vad man ska ta upp av. Den här gången var det tur att vi delade – inte en chans att det funnits plats över till dessertbordet annars. 

På vintern är det inte bara den goda maten och trevliga personalen som lockar oss till Salomonkrog. Vetskapen om att vi ska sitta framför den öppna spisen och dricka te och äta massor av godsaker får mig att uthärda både regn och blåst. 

Den här gången var dessertbordet mer imponerande än någonsin. Det fanns både traditionell varm risgrynsgröt, ris á la Malta, mandelmusslor, pepparkakor och hemgjort julgodis. Det som överraskade var mandeltårtan med saffran och kombinationen havtornssyltg med vaniljpannacotta.

Hittills har vartenda besök på Salomonkrog varit en upplevelse på så många olika plan. De närmaste månaderna är det stängt för säsongen, men var så säker – vi kommer hänga på låset när våren närmar sig. 

På min blogg kan du läsa om cyklingen från Klitterhus till Salomonkrog.

Fler cykelturer på Bjäre

Bjäre i mars

Fler måltider på Salomonkrog

Den 24 mars 2019


6 kommentarer

Klitterhus - Salomonkrog 50,2 kilometer - andebark.se · december 9, 2018 kl. 9:55 e m

[…] Där åt vi ett av de bästa julbord jag någonsin ätit. (Här kan du läsa mer.) […]

Söderåsen navet i cykeldestinationen - andebark.se · december 11, 2018 kl. 11:24 f m

[…] cyklat.se kan du läsa om Kattegattleden, Salomonkrog och Pensionat […]

En hållbar jul - andebark.se · december 15, 2018 kl. 6:21 f m

[…] hem en massa sillburkar (där hönsen ofta får hälften framåt sommaren) har vi ätit julbord på Salomon krog och julbrunch på Erikstorps kungsgård. Till vardags äter jag varken kött, gluten eller socker […]

49 km på Bjäre i mars - andebark.se · mars 24, 2019 kl. 7:37 e m

[…] Julbord på Salomonkrog 2018 […]

Att cykla på Bjäre – Cyklat · juli 3, 2019 kl. 8:00 e m

[…] Salomonkrog, december 2018 […]

Cykeltips i november – Cyklat · november 1, 2019 kl. 12:08 e m

[…] åt vi julbord på Salomonkrog och julbrunch på Erikstorps […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *