När jag bodde på Österlen besökte jag Ingelsta kalkon regelbundet. En trotjänare i frysen var deras snäckor (smördeg med fyllning av kalkonfärs). Perfekt att värma i ugnen och servera med en sallad.

Ibland kunde man göra riktiga fynd när de hade fått för mycket skivspill över. Även det perfekt i frysen både till pastasåser, pajer och sallad.

På cykel är det dock svårt att bunkar upp – i butiken nöjde vi oss med ett choklad tillverkat i Ystad. Däremot satt vi länge i restaurangen medan regnet vräkte ner utanför.

På buffén stod portvinsmarinerat kalkonbröst och lårstek med potatisgratäng, ugnsrostad potatis, grönsaker och portvinssås för 159 kronor inklusive kaffe. Riktigt prisvärt och gott. Salladsbuffén som ingick har emellertid stor förbättringspotential. Det tillhör ovanligheterna att jag inte äter upp – men de råa morötterna var så torra att jag inte förmådde mig att svälja ner dem.

Trots ombyggnaden för några år sedan är fortfarande byggnaden ”slamrig” och inget ställe för ”mysmiddagar”. Trots det får Ingelsta kalkon högsta betyg för vällagad mat.

Länkar

Här kan du läsa mer om cyklingen Österlen Lyser 2019

Ingelsta kalkons hemsida hittar du här


1 kommentar

Ta-sig-för-anda - andebark.se · november 3, 2019 kl. 9:27 e m

[…] Ingelsta kalkon […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *