Det finns ett gratisnöje vi gärna ägnar oss åt på cykelturerna – och det är att besöka plantskolor och parker. När rosorna blommar kan jag gå runt i timmar och dofta, men Cykelhandlaren brukar avbryta mig efter någon timme för att cykla vidare.

Ett av mina absoluta favoritställen när det gäller rosor är Fredriksdals trädgårdar. Under juni-augusti är entrén 100 kronor, vilket kanske är mycket för ett kortare stopp. Är det rosorna du är intresserad av finns det ett gratisalternativ – Flora Linnea. Hit smiter jag så ofta jag kan om jag har något ärende till Helsingborg.

I slutändan brukar dock kostnaden landa betydligt över 100 kronor om jag stannar där med bil. Med cykel blir det nästan alltid gratis, för det är svårt att transportera rosor i cykelkorgen ända till Billesholm.

Sortimentet av rosor är gigantiskt, trots en liten yta. I korsvirkesgården finns ett stort utbud av presenter och trädgårdstillbehör – men där botaniserar jag bara på vintern.

När rosorna blommar är tiden aldrig tillräcklig för dofter och drömmar.

Den här gången blev det tre vita rosor, en timjan och en pion – men mer om det på bloggen andebark.se.

Mer trädgårdsinlägg lär det bli på andebark.se framöver – både från egna trädgården och trädgårdsturen vi planerar i helgen när Trädgårdsföreningen i Helsingborg arrangerar trädgårdsrunda.

Länkar

Flora Linneas hemsida med bra rosenregister

Fredriksdals hemsida

Trädgårdsrundorna den 15-16 juni 2019

1 juni 2018 – Besök på Flora Linnea

12 juni 2018 – Rosorna på Fredriksdal (även länkar till andra inlägg om rosor)


5 kommentarer

Kärleken till en trädgård - andebark.se · juni 15, 2019 kl. 12:15 e m

[…] bovete och luddvicker. Här ska det bli fest för humlor och bi i sommar! De tre nya rosorna från Flora Linnea är planterade. Regn gör gott, även om besökarna på helgens trädgårdsrunda antagligen […]

Trädgårdsrunda i nordväst – Cyklat · juni 16, 2019 kl. 9:32 e m

[…] och hittade ett nytt oskyltat parkstråk som förde oss till Olympia och förbi Fredriksdal med Flora Linnea. Vilken underbar cykling – en upplevelse som fick oss att tänka på Vondelpark i Amsterdam. […]

Tre nya vita rosor - andebark.se · juni 19, 2019 kl. 8:11 f m

[…] Flora Linnea […]

Drömmen om en gul rosenträdgård - andebark.se · augusti 16, 2019 kl. 10:42 f m

[…] enligt Flora Linnea. (190724 Flora Linnea) Morden Sunrise, en kanadensisk ros fotograferad på Flora Linnea den 14 juni 2019 Molineux, en doftande Austinros fotograferad på Flora Linnea den 14 juni […]

Inköp av vårlökar på Flora Linnea - andebark.se · september 5, 2019 kl. 2:22 e m

[…] Här kan du läsa mer om Flora Linnea […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *