Efter en lång dag i regn är det härligt att gå in och sätta sig på en restaurang. Det jobbig är att det är betydligt värre att ge sig ut i mörkret samtidigt som kroppen smälter maten.

Därför bestämde vi oss för att äta ute på Österlen Lyser 2019. Nere i en av Branteviks två hamnar finns en fiskvagn med ett imponerande utbud både av färsk och rökt fisk. Hade vi visst att det fanns ett pentry på Sköllen hade vi nog köpt fisk med oss. Nu visste vi inte det – istället köpte vi fisk och åt vid fiskdisken som i Nederländerna.

Uer är en fisk vi aldrig testat (och nej – vi läser inte korsord så vi hade inte hört talas om den heller). Helt ok men ingen kulinarisk sensation. Den serverades med potatissallad och det blir sällan någon sensationell upplevelse. Fiskburgaren däremot var verkligen en höjdare! Den serverades i bröd med romsås och sallad. Innehavaren avslöjade att det kommer vara möjligt att beställa fiskburgare med potatismos till sommaren. Det måste vi testa.

Fiskburgare á la Branteviks fisk

Fiskburgaren var verkligen saftig – och med potatismos har den potential att nå minst samma nivå som sillburgarna på Röken i Simrishamn.

Länkar

Här kan du läsa mer om cyklingen Österlen Lyser 2019

Branteviks Fisk på FB


1 kommentar

Ta-sig-för-anda - andebark.se · november 3, 2019 kl. 9:40 e m

[…] Branteviks Fisk […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *