På Röstånga Gästgivaregård är det som om tiden stannat. I Per Gummessonsalen sjunker vi ner i salongsgruppen medan vi väntar på att restaurangen ska öppna. Utanför regnar det.

Kärleken följer skidtävlingen på storbilds-tv medan jag sammanfattar intrycken. På hemsidan har jag läst att det var tänkt att Kalle på Spången skulle spelas in här.

Vi räknade till plats för 180 sittande gäster och förvånas över den gigantiska receptionen. 50 hotellrum får vi veta. Idag ekar lokalerna tomma. Jag frågar om beläggningsgrad och får veta att här är fullbelagt i samband med julbord, gåsamiddagar och till påsk. En stor kundgrupp är tyska och danska bussresor.

Det förstår jag – här har den skånska gästgivaresjälen bevarats även om det inte förvaltats i lokalen där Dagens serveras.

Här finns infrastrukturen för att utveckla Söderåsen till en cykeldestination. Nu hoppas jag att Röstånga Gästis vill engagera sig i Söderåsdagen.

Och maten då – helt ok utan överraskningar. En tre på vår betygsskala.

Veckans helglunch bestod av fläskytterfilé med potatisgratäng (185 kr)

Jag valde smörstekta spättfiléer från a la carte (185 kr)

I helglunchen ingick även äppelkaka med vaniljsås och kaffe.

Länkar

På Röstånga Gästgivaregårds hemsida kan du läsa om gästgiveriernas historia.

Söderåsdagen

44 kilometer med Konga som utgångspunkt

Vad gör maten till en upplevelse enligt oss?


1 kommentar

Skånes geologi - andebark.se · mars 10, 2019 kl. 7:06 e m

[…] Vi skulle bara gå in på Röstånga Gästgivaregård och undersöka vad de serverade när det började regna, eller om det var snöblandat regn. Kärleken sjönk ner i salongsgrupperna framför storbildsskärmens skidtävlingar. Jag fotograferade och skrev några stödord till inlägget som du hittar här. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *