Idag vräker snön ner. Tur att det är nära från vandrarhemmet Tre Björnar till Östängs bystuga där Ia Engström slog upp dörrarna klockan åtta.

Jag och elva förväntansfulla kvinnor stampade av oss snön och tassade in i salen med högt i tak och pärlspont på väggarna. Från TV:n i ena hörnet sprakade en brasa. Ia smög omkring och räckte oss kuddar och dynor, hjälpte oss hitta en skön position.

Det där med att släppa alla tankar som far i huvudet är inte lätt. Djupa andetag. Hur känns det där mattan möter ryggen?

Andetag för andetag släpper spänningarna, hela jag är här och nu. Sittande på dynor hjälper Ia oss andas medan vi lyfter axlar, sakta svänger – och är i andningen.

En övning som är ny för mig är den där vi lägger en boll under nacken och sakta vrider huvudet från sida till sida. Så skönt! Tiden försvinner och jag bara är. Vindrutetorkare, katter och hundar. Nej, man behöver inte tänka, behöver inte kunna – bara andas och följa med.

Medan fåglarna kvittrar försvinner jag in i avslappning tills jag återförs av klanger som får mig att tänka på spröda alver.

Utanför vräker snön ner. Vi rullar ihop mattorna, drar på kängorna och pulsar fram genom de trettio centimeter nysnö som fallit sedan vi gick in. Nu väntar bästa frukosten på vandrarhemmet Tre Björnar.

Ingefärsshot med lingon river, vegansk smoothie med apelsin, banan och kardemumma, smoothie med banan och jordgubb. Klart det ska smakas!

Jag äter rågflingegröt med blåbär, äppelmos, lingonsylt och hallonsylt. Nybakade bullar med hemgjord färskost på keso, nyklippt krasse, varmrökt bog från Lima och grönsaker.

Femtonde gången i Älvdalen – men första gången på Yoga-mys! Det gör jag gärna om!

Mysyogapassen är sällsynta och blir snabbt fullbokade. Följ Yoga i Älvdalen på Facebook för att få information.

Om du är nyfiken på Tre Björnar hittar du ett inlägg här.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *