Om du vill cykla Sverigeleden kan du åka tåg till Önnestad och cykla mot nordväst. Där kommer du direkt på Sverigeleden.

Vi anlände med tåget 17.46 den 30 mars 2019 när det fortfarande var vintertid. Därför hann det bli mörkt innan vi nådde Lyngby där vi skulle lämna leden för att cykla till Kastanjelund där vi bokat hotellrum.

Vi fick korsa väg 21, men i övrigt var det inte mycket trafik. Underlaget var bra och skyltningen tillfredsställande. Från Önnestad till Vä var det tätt mellan husen, vilket tyder på att det var en gammal vägsträckning. Cyklingen blir så mycket roligare med många hus längs vägen.

Kyrkan i Vä

Sverigeleden passerar kyrkan i Vä, men eftersom det höll på att bli mörkt fotograferade jag bara informationsskylten. Så snart jag hinner blir det ett inlägg om områdets medeltida historia och jag kompletterar med länk härifrån.

Stendös längs vägen

Sträckan Önnestad – Lyngby är cirka 23 km. Från Önnestad till Kastanjelund är det 30 km. Cyklingen påminner mycket om Nederländerna – inga höjdskillnader och väldigt lättcyklat.

Länkar

Här kan du läsa mer om cyklingen den 30-31 mars 2019

Mer om Sverigeleden

Här hittar du tågtider. Tågen från Stockholm till Malmö stannar i Hässleholm och därifrån är det bara några minuter till Önnestad.


2 kommentarer

Tranor i Vattenriket - andebark.se · mars 31, 2019 kl. 7:27 e m

[…] från Bjuv till Önnestad och sedan Sverigeleden söderut till Lyngby. Då hade det redan blivit mörkt, så det var tur att vi hade bästa […]

Sydostleden Gropahålet – Kristianstad – Cyklat · juni 27, 2019 kl. 7:36 e m

[…] tog tåget till Önnestad och cyklade Sverigeleden söderut till Kastanjelund (totalt 30 […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *