Tiden rann iväg och jag tänkte egentligen spara cykling på Rügen till vintern. Men när jag funderade över ett inlägg om tre semestertips insåg jag att Rügen borde vara med där.

Därför börjar jag på ett inlägg som kommer kompletteras under vintern.

Tills dess kommer här en sammanfattning.

Skärtorsdag

Vi tog Stena Line mellan Trelleborg och Sassnitz klockan 18 och kom fram i Sassnitz kl 22.15. Då var det kolsvart och lite läskigt att cykla till vårt boende som låg några hundra meter från färjeterminalen.

Långfredag

Vi cyklade söderut och lämnade Rügen för Stralsund där vi bokat en natt på Hansedom.

Närmare 80 km härlig cykling (vi hade inte någon trip-mätare på Cykelhandlarens nya cykel.)

nishikicykel cykla

Påskafton

Vi följde kusten österut, men cyklingen var inte så rolig här som på Rügen. I Stahlbrode stannade vi en natt intill hamnen.

Påskdagen

Detta blev resans bästa cykeldag.

Rügen är fullt av cykelleder som är riktigt bra skyltade. Köp en bra karta och upptäck landet. Här har man förstått att avgränsa biltrafiken och avsätta de vackraste områdena för vandrare och cyklister.

Vi följde kusten via Gross Schoritz, Dumsevitz, Lauterbach, Gross Stresow upp till Bababe. Hela Granitz har vi sparat till nästa gång.

Hela området mellan Babee, Sellin och Binz var som hämtade från en sekelskiftsfilm. Rent, fräscht och nyrenoverat. Hit återvänder vi gärna!

Annandag påsk

Vi cyklade sakta längs Prora och funderade över landets historia, fortsatte upp till Sassnitz innan vi tog färjan tillbaka.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *