Det är något speciellt med att kämpa, sova en natt på toppen och sedan rulla ner igen. Eftersom vi sov i Cruz de Tejeda för andra gången valde vi GC-150 och GC-600 den här gången. Det innebar att vi började med ännu mera uppförsbackar.

Eldhärjade skogar, tallar och rovfåglar – så annorlunda än GC-60 som vi cyklade förra gången.

Det finns gott om vandringsleder i området, bland annat till Roque Nublo. Försäljaren sa att det inte var mer än 30 minuters vandring dit, men vi valde att cykla vidare.

I Ayacata valde vi GC-60 som vi cyklat tidigare.

Efter San Bartolomé


Efter Fataga

Första gången vi cyklade ner från Cruz de Tejeda sov vi hos Marcela i Fataga. Så efter Fataga var det nya vägar, helt annorlunda än vad vi cyklat tidigare. Tänk att en enda ö kan bjuda på så skiftande scenario.

Här var det gott om landsvägscyklister som kämpade uppför bergen. Vi föredrar grönskan på norra sidan.

Playa del Ingles

Sista dagen cyklade vi i Playa del Ingles och vidare längs GC-500 till våra cykelkartonger i Vencindario. Det var resans tråkigaste cykling.

Resrutt

Mestadels var underlaget bra även på GC-150 och GC-600. Se till att ha provianterat, för vi passerade endast försäljare vid parkeringen till Roque Nublo.

Sträckan från Ayacata till Playa del Ingles är antagligen en av de populäraste cykelsträckorna, men absolut inte den vackraste.

Sova längs rutten

Hotel Rural, Cruz de Tejeda

Paradores Cruz de Tejeda

AirBnB, Fataga

Hotel Vital Suites, Playa del Ingles

Här kan du läsa mer

Var cyklade ni på Gran Canaria?

Samlingssida om Gran Canaria


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *