Det går att cykla hela året – det handlar bara om rätt kläder och lockande upplevelser.

Att få tillbringa några timmar framför elden i Båstads kallbadhus kan göra den ruggigaste cykling till en härlig upplevelse.

Bjäre myllrar av härliga cykelvägar och det är alldeles omöjligt att få Cykelhandlaren att låsa fast cykeln för att sitta still om det går att cykla. De senaste åren har det alltid gått att cykla på Bjäre. Förra påsken var det snö i norra Tyskland, Polen och Danmark samt i hela Sverige utom på Bjäre. Så inte ens då blev det ett besök på Hotell Skansens SPA.

Nu har det gått ytterligare ett år så jag bokade SPA för en dag med Dottern. Öresundståget stannar i Båstad och sedan är det bara att ta anslutningsbussen till hållplatsen vid torget.

Förmiddagen var vi nästan ensamma i SPA-delen där vi tassade runt i badrockar och tofflor. Efter att ha prövat de gungande avslappningsstolarna med utsikt över havet försvann tiden fram till Dotterns ansiktsbehandling klockan 11.

Jag prövade Havets harmoni som verkligen väckte liv i trötta vader.

Lunchen serverades nere i restaurangen. Vi drog på vanliga kläder men behöll badtofflorna på. Här fortsatte samtalen över dagens fisk och dagens vegetariska. Bra salladsbuffé var det också.

När vi kom upp till SPA- avdelningen var det redan dags för afternoon-tea. Frukt, två sorters råsaft, nötter, biskvier och en chokladkaka med cocos som var något av det godaste jag ätit.

Klockan var över tre och om jag skulle komma i havet var det hög tid. Himlen var intensivt blå och vårvindarna isade runt bara vader när vi begav oss ut på bryggan.

Om SPA-delen inne på hotell Skansen är som de flesta andra SPA så erbjöd kallbadhuset en unik upplevelse. Bastu med utsikt över havet, varmt bad under öppen himmel och trappan ner i det kalla.

Några timmar på Kallbadhuset är en perfekt upplevelse om du cyklar på Bjäre en kall vinterdag. Nu har jag argumenten för att övertala Cykelhandlaren att tillbringa några timmar här som välbehövligt avbrott på vintercyklingen. Att kombinera med en brunch på hotell Skansen är inte helt fel.

Länkar

Här kan du läsa mer om Kallbadhuset

Vi hade bokat SPA för en dag för 1.095 kronor/person då ingår

Entré till spa och kallbadhus
Lunch i restaurang Sand
Eftermiddagsfika (mån–tor)
Valfri 50/55-minuters behandling
Lån av badrock och tofflor

Vi har tidigare ätit brunch på Hotell Skansen

Bjäre – vår favoritdestination

Kattegattleden

Bjäre i oktober (längst ner hittar du fler länkar till Bjäres cykelupplevelser).

Fler inlägg om cykling på Bjäre


3 kommentarer

Tågsemester på framfart - andebark.se · april 6, 2019 kl. 8:31 f m

[…] Förra helgen tog vi cyklarna på tåget till Vattenriket och i morgon tar vi cyklarna på tåget för att titta på vårlökar i Lund, Alnarp och Malmö. Dessutom blev det tåget till Båstad med dottern för att gå på SPA. […]

Hotell Skansen: Brunch med utsikt över havet – Cyklat · maj 7, 2019 kl. 6:00 e m

[…] Ett tips är att kombinera brunchen med ett besök på kallbadhuset. […]

Att cykla på Bjäre – Cyklat · juli 3, 2019 kl. 8:01 e m

[…] Kallbadhuset i Båstad […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *