I lördags bar det av till Danmark igen. Den här gången till Ballerup för HF Christiansens cykelmässa. Vi hann ta en kort cykeltur i Ballerup innan bussen avgick till Tivoli för en gemensam middag. (Jag lämnade både kamera och mobil på hotellrummet för att inte frestas ta en massa bilder.)

Är du nyfiken på hotellet och cykelmässan kan du se förra årets vLogg.

Större delen av dagen tillbringade vi i Ballerups superarena. Kameran var med så under hösten kommer en vLogg där bl a Jan, som designar MTB under varumärket Principia, berättar hur han använder sina cyklar.

Herstedhöje är 67 m ö h och 45 meter högt mätt från omgivningen. Kullarna skapades av jord och byggnadsrester från Köpenhamn under 60-talet.
Idag växer det skog på området runt Hersteds høje och det är gott om cykelvänliga småvägar i området.

Vi passade på att ta en cykeltur i området och hade för avsikt att följa de markerade cykellederna, men tappade tyvärr bort dem flera gånger.

Cykelvägarna är verkligen fantastiska i Danmark, men tyvärr är det även mycket bilar i Stor-Köpenhamn. Efter en stund hade vi båda molande huvudvärk. Om det är avgaserna eller billjudet vi är allergiska mot vet vi inte. Någon lång runda blev det inte.

När vi insåg att vi var nära Superarenan gav vi upp letandet efter cykelvägar och återvände till mässan.

Lärdom

Undvik att cykla i Stor-Köpenhamn.

Våra favoritrutter utgår från Helsingör. Söderut finns en härlig kustväg med många mysiga hamnar (bl a Espergade). Även kustvägen mot nordväst leder till många mysiga platser.

Länkar

Cykling längs Själlands östkust – september 2018

Cykling till Bakken – juli 2018

Tulpaner i Danmark – maj 2017 (premiär för airbnb)


1 kommentar

Att cykla i Nederländerna – Cyklat · oktober 2, 2019 kl. 9:22 f m

[…] 14-15 september – cykelmässa i Danmark och Hersted höje […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *