Efter att ha cyklat ett varv runt ön återvände vi till det gröna området runt San Mateo, Teror, Firgas och Valleseco. Här finns det gott om marknader på helgerna med lokalproducerad ost, frukt och grönsaker. Varje dal har sin egen karaktär. När vägen ligger i bergets skugga är det som att cykla genom en tropisk djungel med fuktig grönska.

Trots underlaget var väldigt dåligt på sina ställen är detta den bästa delen av Gran Canaria för upplevelsecykling.

Egentligen skulle jag vilja börja den här turen i Valsequillo, men eftersom GC-41 mellan Telde och Valsequillo var en av de sämsta på hela resan får du nöja dig med blogginlägget från den 9 februari om du vill veta mer om den sträckan. (Vill du se fler bilder från den här cyklingen finns det i blogginlägget från den 10 februari.)

Vega de San Mateo

Från Vega de San Mateo valde vi GC-42 ner mot Teror. Härlig cykling med många kurvor där varje dal har sin egen karaktär och sina egna växter.

Vi cyklade tidigt på morgonen och stördes inte av trafiken.

Teror

Längs bergsväggarna ligger husen utspridda ända ner till Teror. Att ta sid dit är en ren njutning. – värre är det om du väljer GC-21 till Valleseco. På sina ställen är underlaget sämre än grusväg och lutningen kraftig. Ändå valde vi att cykla den här vägen två gånger för den är makalöst vacker med utsikt ner över Teror.


Värre är det om du väljer GC-21 från Teror till Valleseco. På sina ställen är underlaget sämre än den sämsta grusväg och lutningen kraftig. Ändå valde vi att cykla den här vågen två gånger för utsikten ner mot Teror är makalöst vacker.

Valleseco

För att cykla i området runt Valleseco behöver du rejäla benmuskler. Uppförsbackarna är många och lutningen kraftig – men det är det värt – det finns så många härliga vyer att njuta av i pauserna.

Här kan du läsa mer om resans mest prisvärda boende, som låg i Valleseco.

I San Mateo hade vi resans minst prisvärda boende.

Resrutt

De 18 km från San Mateo till Teror är lättcyklade och en ren njutning. För att ta dig upp till Valleseco går vägen längs en brant bergsvägg – även om det bara är 6 km är den sträckan riktigt jobbig eftersom underlaget är dåligt.

Här kan du läsa mer om var vi cyklade på Gran Canaria


5 kommentarer

Var cyklade ni på Gran Canaria? - andebark.se · februari 22, 2019 kl. 11:36 f m

[…] 4. San Mateo – Teror – Valleseco […]

Art Hostel i San Mateo – Cyklat · februari 22, 2019 kl. 12:25 e m

[…] Cykling från San Mateo till Valleseco […]

Vistas Verde i Valleseco – Cyklat · februari 27, 2019 kl. 7:42 e m

[…] Cykling från San Mateo till Valleseco […]

Marknadsdag - igen - andebark.se · mars 9, 2019 kl. 1:50 e m

[…] Cyklingen från San Mateo via Teror till Valleseco […]

Från Firgas till Valleseco ... trodde vi ... - andebark.se · mars 26, 2019 kl. 8:25 f m

[…] Cykeltur San Mateo – Teror – Valleseco […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *