Cykelhandlaren älskar att upptäcka nya småvägar kring Örkelljunga. Hur många gånger vi cyklat där har jag tappat räkningen på. Därför lämnade jag kameran hemma. Inga bilder. Inga blogginlägg. Bara cykla … tänkte jag …

Men så blev det pissepaus på denna vackra plats – och jag kunde helt enkelt inte låta bli att föreviga stunden. Det naturliga varandet. Och sedan fortsatte det.

För himlen hade de där perfekta molnen och vägarna vi hittade var exakt så där slingrande mellan hagar som vi bara älskar. Och tystnaden (som inte kan fångas på bild), och humlorna och fjärilarna i tistlarna (som jag inte lyckades fånga med mobilens kamera). Och nej, det gick inte att låta bli att fotografera.

Som alltid när vi cyklar kring Örkelljunga blev det lunch på Stationen innan vi cyklade tillbaka längs vår vanliga väg, den förbi Ö Flinka, Esborrarp och Hillarp. Den där vi känner varenda krök men ändå aldrig tröttnar på.

Resans rutt

Vi parkerade vid Vedby kyrka, men cyklade tillbaka (söderut) till Söndraby och följde vägen österut förbi Bjärhus, Hamburg till Hyllstofta. Där svängde vi till vänster (norrut) och hittade en grusväg längs Bäljane å genom Lyckeområdet och vidare till Tostarp. Först kom vi ut till Väg 108, men återvände in i skogsbygden och snirklade oss norrut via Kåshässle till Oderljunga. De här vägarna var riktigt fina att cykla!

I Oderljunga följde vi skyltningen till Varshult och ljudet från motorvägen norrut.

Länkar

Stationen i Örkelljunga

Mer om Örkelljunga (här hittar du även länkar till tidigare cykelturer)

Norr om Örkelljunga

Bilder från ”vår vanliga väg” mellan Örkelljunga och Vedby hittar du här


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *